Rasedatele anti lendamiseks vabad käed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tervis korras, võib lennata ka lapseootuse ajal.
Kui tervis korras, võib lennata ka lapseootuse ajal. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameerika ämmaemandatest ja günekoloogidest koosnev ekspertkomisjon jõudis järeldusele, et rasedad võivad lennukiga reisida kogu lapseootuse aja.


Naistel, kelle rasedus kulgeb normaalselt ja komplikatsiooniohtu ei esine, pole otsest vajadust lendamisest loobuda, vahendab Stylemania.

Bostoni haigla terapeut William H. Barth teab kogemustest,  et lapseootel naised on sageli mures lendamise ohutuse pärast.

Spetsialistide sõnul tuleb rasedatel nii nagu teistelgi lennureisijatel jälgida tavapäraseid lennureisiga seotud soovitusi.

Lennukis istudes on aeg-ajalt kasulik jalgu liigutada, et ennetada trombide teket veresoontes, hoiduda kitsast riietusest, juua rohkelt vedelikku ning võimalusel ka püsti tõusta ja lennukis ringi kõndida.

Lisaks võiksid rasedad lendama minnes vältida jooke ja toitusid, mis kõhugaase tekitavad.

Rasedad, kelle tervislik seisund võib lennureisi ajal halveneda, peaksid vältima lendamist kogu rasedusaja vältel.

Enne lennukile astumist tasub aga uurida, millised reeglid konkreetses lennufirmas kehtivad. Valdav osa lennufirmadest lubab rasedaid pardale kuni 36. rasedusnädalani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles