Matkamäng paneb skautide ja gaidide oskused proovile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune matkamäng startis Raekülast. Esiplaanil Tarmo Oidekivi.
Mullune matkamäng startis Raekülast. Esiplaanil Tarmo Oidekivi. Foto: Ants Liigus

Eeloleval nädalavahetusel, 26.-27. septembril panevad Pärnumaa skaudid ja gaidid end proovile traditsioonilisel, juba 19. matkamängul “Jõõpre 2009”.


Laupäeva hommikul kell 10 Vana-Pärnu linnaosa busside ümberkeeramise taskust alustavad matkamängulised peavad õhtuks Jõõpre põhikooli juurde jõudma.



Pärnu maleva juhi nooremskautmaster Tarmo Oidekivi jutu järgi koosneb mäng orienteerumisrajast pikkusega kuni 30 kilomeetrit, mille täpse pikkuse määravad vanuseklass ja võistkond ise. Trassil on ühtekokku 11 kontrollpunkti, kus nelja- kuni kuueliikmelised võistkonnad ületavad veetakistust, annavad esmaabi ning näitavad oma skaudi- ja gaidioskusi.



Mäng viiakse läbi kolmes vanuseklassis: kuni 12aastased, kuni 17aastased ja täiskasvanud.



Matkamängule on oodatud kõikide noorteorganisatsioonide ning muidu matkast huvitatute  võistkonnad üle Eesti. Kutsutud on Pärnu linna ja maakonna koolide võistkonnad, laste ja noorte hoolekandeasutuste võistkonnad. Rajale on lubanud mõõtu võtma tulla Eesti gaidide liidu ja Eesti skautide ühingu juhatuste võistkonnadki.   



Pühapäevahommikusel pidulikul rivistusel jagatakse edukamatele matkalistele auhindu.



Matka erilisus seisneb asjaolus, et tegemist on ainukese skautliku-gaidliku väliüritusega, mis on vastu pidanud 19 aastat järjest. Seda ürtust võib nimetada taastatud skautluse-gaidluse uueks traditsiooniliseks ettevõtmiseks.



Pärnumaa skautide ja gaidide malev on skautlikel põhimõtetel tegutsev MTÜ, koondades Pärnus ja Pärnumaal tegutsevaid skaudi-gaidiüksusi. Maleva eesmärk on tegelda noortega, pakkudes neile aasta läbi sisukat tegevust täiskasvanud juhtide juhendamisel. Liikmeskonna moodustavad peamiselt noored vanuses kuni 26 aastat.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles