Miniseelikud ka memmedele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miniseelik
Miniseelik Foto: Caro / Scanpix

Kui kaheksakümnendatel loobusid naised miniseelikutest juba 33-aastaselt, siis tänapäeva kolmekümnesed näitavad julgelt oma sihvakaid sääri.


Briti kaubamajade keti Debenhams esindaja nendib, et eelöeldu on märk sellest, et moodsa aja naised on oma kehaga rahul ja õnnelikud, vahendab Moda-Online.

Suundumuse jätkudes on tõenäoline, et järgmise kümnendi 45-50-aastased naised võtavad miniseelikut kui üht igapäevase garderoobi olulist osa.

Debenhams viis läbi sotsioloogilise uurimuse, mille raames tehti tähelepanekuid naiste kohta, kes endale lühikesi seelikuid soetasid. Lisaks küsitleti tuhandet eri vanuses naist.

Uuringu tulemusel selgus, et kõik 14-aastased tüdrukud tahaksid endale miniseelikut, kuid neil pole alati piisavalt raha, et osta kõike, mida hing ihkab.

16- kuni 19-aastased neiud on valmis soetama miniseeliku, mille keskmine pikkus jääb 36 kuni 46 sentimeetri vahele.

Kõige napimaid seelikuid olid valmis kandma 23-aastased naised: neil poleks midagi ka vaevalt kolmekümne sentimeetrise seelikujupi vastu.

40-aastased naised kannaksid samuti pisut alla poole meetri pikkust seelikut, kuid juba 42-aastaselt muutub stiil konservatiivsemaks ning seelik hakkab põlve katma.

51. eluaastaks on kõige levinumaks seelikupikkuseks umbes 82,5 sentimeetrit.

Kuulsuste maailmas pole üle neljakümnesed miniseelikukandjad sugugi haruldased. Nii 40-aastane näitlejanna Jennifer Aniston, 43-aastane supermodell Cindy Crawford kui 46-aastane modell Elle Macpherson näevad lühikeses seelikus kadestamisväärselt head välja.





Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles