Tivoli tõmbab tibimagnetiga

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõbustuspargi töötajad bulgaarlane Vassili Lavovsky naudib uut päeva uues linnas.
Lõbustuspargi töötajad bulgaarlane Vassili Lavovsky naudib uut päeva uues linnas. Foto: Sille Annuk

Annelinna platseerunud lõbustuspark ootab neljal eesseisval päeval tartlasi aega veetma. Kohal on karussellid, Ameerika mäed, õuduste maja, autodroom, loterii, kus eelistatud on kõik osavusmängude harrastajad, ja palju muud.


Tivoli Tuuri mänedžer Lauri Viikna ütleb, et täiesti uus atraktsioon on neil 20-kohaline simulaator, millesse istuja saab 3D-kinoseansi sarnase elamuse.



Norra poisid hullutavad


Suur magnet on tema sõnul karussell nimega Super Waltzer, mille liikuvail põrandail libisevate gondlite vahel annavad nii gondlis istujaile kui pealtvaatajaile tantsiskleva sõu karusselli töötajad ise.



«Need on meil need üliosavad rootsi-norra poisid, kes on igas linnas oma trikkidega tüdrukute päid segi ajanud,» räägib Viikna. «Me oleme seda atraktsiooni hakanud tibimag-netiks hüüdma.» 



Lauri Viikna soovitab lõbustusparki tulijail selga panna pikad ja sportlikud igapäevarõivad. «Need ei peaks kindlasti mitte valged ja pidulikud olema, äkki on eelmine karussellil olija kuhugi nätsu jätnud... Samas ükskõik millise probleemi tekkimisel pöördugu inimesed kohe meie poole,» õpetab ta.



Ka palub Lauri Viikna iseenda kehalist tugevust õigesti hinnata. Näiteks autodroomile minejal peaks olema treenitud selg, sest autodroomi mõte on panna autod pusklema ja see eeldab tugevat selga, mis niisama lihtsalt kohe ei nõksuks.



Platsiprobleem


Lauri Viikna ütleb, et tal on kahju, et Tartu-suuruses linnas ei ole ühtki korralikku ja piisavalt suurt platsi, kus oleksid kõik vajalikud ühendused ja kuhu võiks lõbustuspargi sisseseadmine probleemideta kulgeda.



«See  võiks ju olla ka linna huvi. Miks mina tegelen sellega?! Sest ma usun, et inimesed vajavad lõbustusparki,» sõnab Viikna.



Annelinnas Kalda teel, mõnisada meetrit lõbustuspargist edasi, on end üles seadmas ka tšehhide loomatsirkus, kes Tivoli Tuuri reklaamituules sõidab sama ajagraafikuga linnast linna ja pakub konkurentsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles