Paidelased asetasid tänavale oma kivi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Paidelastel oli täna õhtul võimalus panna Rüütli tänavale oma käega paika üks munakivi. Seda ajaloolist võimalust kasutas mõnikümmend inimest eesotsas linna juhtidega.

Paide abilinnapea Kaido Ivaski andmetel kulub Rüütli tänava 200 meetri pikkusele lõigule ligi 60 000 tahutud munakivi.

Ivaski ütlust mööda on ajalooliselt munakivisillutis olnud Rüütli tänaval rohkem kui sajandi, vaid viimastel aastakümnetel on tänavakate olnud asfalt. «Oktoobri alguseks peaksid munakivisillutise rajamise tööd lõppema ja siis on Paide üks vanemaid tänavaid saanud 200 meetri ulatuses sõidutee osal ajaloolise tänavakatte,» selgitas ta.

Ivaski meelest on munakivi üks eeliseid asfaldi ees lisaks ajaloolisele väljanägemisele ka kestvus. «Kui asfaltkatet tuleb vähemalt iga viie kuni kümne aasta jooksul uuendada, siis munakivi on Paides kestnud aastasadu ning usun, et Rüütli tänava ajaloolisel tahutud munakivikattel saavad liigelda mitme põlvkonna paidelased,» lausus ta.

Ivask märkis, et Rüütli tänaval saab tahutud munakivisillutise 1055 ruutmeetrit sõiduteepinda. «Hinnanguliselt pannakse maha üle 60 000 kivi, mis on veemajandusprojekti kaevetööde käigus välja tulnud Tallinna, Pärnu ja Laia tänava katte alt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles