Ugala kutsub noori teatristuudiosse

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Soro ja Martin Mill ootavad Ugala noortestuudiosse kohusetundlikke ja tõsise teatrihuviga noori.
Silvia Soro ja Martin Mill ootavad Ugala noortestuudiosse kohusetundlikke ja tõsise teatrihuviga noori. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid Kristi Teemuski käe all tegutsenud Ugala lastestuudio järeltulijana hakkab teatris sel hooajal tööle noortestuudio, mida juhendavad Silvia Soro ja Martin Mill.


Stuudiosse on oodatud kümnendate klasside õpilased, kel on soov teatriga tegelda.



«Ootame tõsise teatrihuviga noori, kes ei taha vaid näiteringis käia, etendusi teha ja laval särada, vaid soovivad selle alaga lähemalt tutvuda ja nii-öelda teatriõhu sees olla,» rääkis Silvia Soro.



«Meil pole plaanis teha teatrikooli ja koolitada valmis näitlejaid, vaid tahame anda maiku teatritegemisest,» lisas Martin Mill.



Muidugi peab stuudiolane olema kohusetundlik ja valmis ennast liigutama. Varasem kokkupuude teatritegemisega pole juhendajate kinnitusel oluline.


«Vaatame, milleks neil annet on, kirjutamiseks, lavastamiseks või kunstnikutööks, ning üritame nende oskusi arendada, et mõttemaailma avardada,» kõneles Silvia Soro.



Stuudioõpe kestaks nüüd vastu võetud rühmaga esialgsete plaanide põhjal kaks aastat.



«Siis käiks põhituumik vähemalt kaks aastat kohal, jõuaks õppida ning saaksime lavastusi välja tuua,» rääkis Soro.



Katsed Ugala noortestuudiosse astumiseks on esmaspäeval, 21. septembril kell 17 Ugalas. Eelregistreerimine kestab 15. septembrini e-postiaadressil martin@ugala.ee, Samalt aadressilt saab küsida infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles