Meediaarvustus: rohkem intriigi ja elukogemust!

, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Tähismaa
Ingrid Tähismaa Foto: SCANPIX

Lugesin nädalavahetusel läbi kauaoodatud uue naisteajakirja Anne & Stiil, mis sündis endiste naistelemmikute Anne ja Stiili ühendamisel. Haarasin isukalt värske toote, lootuses leida sealt mõnd uut mõtet, innustavat ja inspireerivat ideed, sütitavat eeskuju-naist, kelle eluhoiakuid enda omaga kõrvutada.



Sain kaanepoisiloo Tanel Padariga, kehakaalu ja tööotsingutega mures naised ning Lenna Kuurmaa, kelle ainsad varem kuulmata mõtted laste turvakeskuse töötajana olid ajakirja ilmumishetkeks kehtivuse kaotanud, sest popiidoli töösuhe asutusega lõppes.



Esmapilk naistekat läbi lapates on paljutõotav: ajakiri on mahukas, piisavalt on ilu ja moodi (ehk kuidas hea välja näha), ka jutu jaoks on jäetud rohkelt ruumi. Meeldib, et tähelepanu tõmbavad paljud väikesed uudisnupukesed, mille hankimiseks kulub teinekord suur hulk aega ja vaeva. Näha on toimetuse pingutust teha teistmoodi kui eelkäijad.



Hämmastas, et uus naistelemmik on mõeldud nõnda noortele – kahepoolsete kaanestaaride valik manab silme ette hingusele läinud ajakirja Stiina: põhikaanel muigab teismeliste lemmik Tanel Padar ja teisel pool naerab noorte tüdrukute ebajumal Lenna Kuurmaa. Vallaliste lastetute popstaaride kõrvale oodanuks rohkem küpset ilu ja elukogemust.



Ajakirja lõpuosas leian tuntud stilisti Jana Hallase aktifoto. Neljakümnele lähenev naine sünnitas kolm kuud tagasi esimese lapse ja poseerib nüüd lugejale ihualasti – vaat selles on intriigi!



Vaatama kutsuvat alastuspilti ajakirja esikaanel Padariga kõrvuti kohates olnuksin rohkem üllatatud ja uudishimule ärgitatud kui praegu kaht üheplaanilist popstaari üleni riides nähes. Noorus ja uljus võistlemas end huvitavalt eksponeeriva küpse naisega – põnev!



Meediasuhtluse targutust ka: Tanel Padari kaaneloos takerdub huvi juba teises lõigus. Ajakirjanik otsustab lasta intervjueeritaval taas sõimata ajakirjandust. See on kulunud stiil, mille peale tahaks õpetada: saage ometi üle!



Ajakirjandus on kahe teraga mõõk – kord raiud sina, kord raiutakse sind. Loota ja eeldada kohitsetud sisuga ülistavaid artikleid on naiivne, see lõhnaks lipitseva isikukultuse järele. Mida rohkem nurki on rokkaril, seda huvitavam näib ta nii oma kuulajale kui ka meediale. Ja kõik on hästi seni, kuni sinust räägitakse.



Rohkem teravaid nurki, vastuolulisi isiksusi ja intrigeerivaid teemasid jään ootama ka uuelt ajakirjalt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles