Kõmulisest jooksjast Caster Semenyast sai kaanetüdruk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: AP / Scanpix

Berliini kergejõustiku maailmameistrivõistluste ajal oma meheliku välimuse tõttu tähelepanu keskmesse sattunud 800 m jooksu maailmameister Caster Semenya ehib kodumaal Lõuna-Aafrikas kõmuajakirja You esikaant. Semenya on teinud läbi totaalse muutuse – ta on meigitud, tal on uus soeng, ta kannab ehteid ning glamuurset kleiti.

«Vaata, milline Caster nüüd on!» seisab ajakirja esikaanel, vahendab The Guardian.

Semenya androgüünne välimus tekitas üle kogu maailma kõva vaidluse – on ta ikka naine või on tegemist hoopis mehega?

Lõuna-aafriklased oma staari soos aga ei kahtle. You ajakirjas on Semenyast neli lehekülge pilte, kus ta kannab uhkeid kleite, jakke, seelikuid, liibuvaid nahast pükse ning kõrge kontsaga kingi. «Eksklusiivne: tegime Lõuna-Aafrika jõulisest tüdrukust glamuurse tüdruku. Ja see meeldib talle!» kirjutab ajakiri You.

«Tegelikult tahaksin tihemini end ilusti riidesse panna ja kleite kanda, aga mul pole selleks võimalust,» rääkis 18-aastane Semenya ajakirjale. «Lisaks tahaksin õppida, kuidas ennast meikida.»

Räägitud on ka Semenya sõpradega, kelle sõnul soovib jooksja endale kõrge kontsaga kingi osta ning lasta endale maniküüri ja pediküüri teha. «Ma pole kunagi endale ise riideid ostnud, alati on seda ema teinud,» selgitas Semenya. «Aga teades nüüd, milline ma välja võin näha, tahaksin rohkem selliseid riideid kanda.»

Esmakordselt kommenteeris Semenya ka kahtlusi tema soo suhtes. «Minu jaoks on see kõik nagu nali, see ei ärrita mind,» kinnitas ta. «Jumal tegi mu selliseks ja ma olen ise oma välimusega leppinud. Olen enda üle uhke.»

Pisikesi pilte muutuse läbi teinud Semenyast võib näha ajakirja You koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles