Sakslaste keskele majutatud brittidele maksti kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslaste keskele majutatud brittidele maksti kahjutasu
Sakslaste keskele majutatud brittidele maksti kahjutasu Foto: SCANPIX

Briti kohus mõistis 750 naela (17 250 krooni) suuruse kahjutasu briti perekonnale selle eest, et nad olid Kreekas majutatud saksa turistide keskele

47-aastane finantsjuht ja ta perekond olid Kreekas Kosi saarel viietärnihotelli majutuse eest maksnud 4000 naela (92 000 krooni), edastab STT.

Britid hakkasid kohe pärast saabumist kahtlustama, et nad on majutatud valesse kohta, kuna päikesetoolidel oli saksakeelsed reserveerimissildid ja kõikjal kõlas vaid üks keel – saksa keel.

«Tahtsime ennast surfamise ja jooga kursustele kirja panna, kuid neid viidi läbi vaid saksa keeles. Minu noorim laps käis lasteklubis, kuid ei saanud aru, mida seal räägiti,» meenutas pettunud britt.

Kohtu arvates eksitas reisibüroo kliente, et ei teavitanud neid, et tegemist oli eelkõige sakslastele mõeldud hotelliga. Kohtu otsuse kohaselt oli klientidel selle tõttu õigus kompensatsiooni saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles