Afgaanlanna röövis pangast 1,1 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shokofa Salehi
Shokofa Salehi Foto: SCANPIX

Afganistanis Kabulis töötas üks naine kolm aastat pangas ning kui ta ühel päeval kadus, siis avastati, et pangast on puudu 1,1 miljonit dollarit.

Afganistani võimud otsivad kadunud pangatöötajat ja tema kaaslasi ning välja on antud rahvusvaheline tagaotsimise kuulutus, edastab Huffington Post.


Afganistanis on juba pikemat aega olnud probleeme pangasektoris, kuna seal vohab korruptsioon.

22-aastane Shokofa Salehi töötas Kabulis Azizi panga rahaülekannete osakonnas. Azizi panga, mis on Afganistanis suuruselt teine kommertspank, juhi Inayatullah Fazli sõnul kadus naine kaks kuud tagasi.

Politseiuurijate sõnul kandis naine kolme aasta jooksul erinevatele pangaarvetel üle 1,1 miljonit dollarit.

Lisaks Salehile kahtlustatakse veel üheksat inimest seoses raharööviga.

Fazli arvates moodustavad need isikud maffiagrupi.

Lisaks Afganistani politseile otsib naist taga ka Interpol. Afganistani uurijate arvates võis naine kasutada valeidentiteeti ning nime Samira ning ta võis põgeneda Indiasse, kuhu lasi üle kanda ka raha. Naise praegune asukoht on teadmata.

Afganistani politsei esindaja Aminullah Amarkhaili sõnul tabati Araabia Ühendemiraatides Dubais kaks kahtlusalust. Nende abil loodetakse jõuda ka kahtlusaluse naise jälile.

Amarkhail lisas, et kahtlusaluste seas on ka Salehi vanemad. Arvatakse, et nad läksid esmalt tütrega koos Indiasse, kuid siis tulid Afganistani tagasi.

Azizi panga leheküljel seisab, et pank alustas tööd 2006 ning nüüdseks töötab seal 1500 inimest, kellest 20 protsenti on naised. Islamistlikkus Afganistanis püütakse aina rohkem naisi tööle värvata.

Panga reklaamlause on: «Pank, mida saab usaldada».

Afganistanis ründavad tihtipeale panku islamistliku äärmusrühmituse Talibani võitlejad ja kriminaalsed gängid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles