Huvikool kutsub bänditundi

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikamees Margus Martmaa alustab Pärnus bändiõppega.
Muusikamees Margus Martmaa alustab Pärnus bändiõppega. Foto: Erakogu

Jana Tringi erakool pakub sellest õppeaastast Pärnus noortele uudset bändiõpet, kus juhendaja on mitmekülgne muusik, ansambli Karavan basskitarrist ja laulja Margus Martmaa Tallinnast.


Martmaa muusikutee on pidevalt seotud olnud lavalise tegevuse, solistide ja ansamblitega. Ta on teinud koostööd Eesti tuntumate instrumentalistide ja solistidega, nagu näiteks Ain Varts, Urmas Lattikas, Lembit Saarsalu, Sergei Pedersen.



Martmaa on kirjutanud laule ja instrumentaalmuusikat, teinud ansamblitele seadeid ja arranžeeringuid, valdav osa tema heliteostest on salvestatud ja produtseeritud isiklikus digitaalses helistuudios.



Tundi oodatakse kitarri-, basskitarri-, löökriistade ja klahvpillimängu juba veidi õppinud noori. Õppetöö toimub aktiivse musitseerimise kaudu, kus õpetaja juhendab kõiki õpilasi. Koolilt on tunnis kasutamiseks pillikomplektid.



Jana Tringi erakoolis on tavapäraselt võimalik õppida võõrkeeli, muusikat, kunsti, humanitaar- ja reaalaineid. Uudis on see, et septembrist hakkab õppetöö toimuma interaktiivsete lahendustega õppeklassides. “Klassitahvel muutub piltlikult väljendudes arvutiekraaniks. Tänu sellele muutuvad just laste inglise keele tunnid rõõmsamaks ja elavamaks,” rääkis kooli juht Jana Trink. Jätkuvalt saab erakoolis õppida eri tasemel inglise, eesti, hispaania, itaalia, norra, prantsuse, rootsi, saksa, soome ja vene keelt. “Populaarne on muidugi inglise keel: vestlusringid ja ärikeelgi. Alati täituvad hispaania keele õppijate rühmad ning suurenenud on vene keelt õppida soovijate arv,” mainis Trink.



Kõikide muusikaerialade juurde kuuluvad tasuta noodiõpetuse tunnid. Esimest korda avatakse koolis viiuldajate ansambel. “See tähendab, et kõik, kes kunagi on viiulit muusikakoolis õppinud, olgu laps või täiskasvanu, kel pill kapi otsas tolmumas, võivad tulla, et oma mänguoskus ellu äratada ja koos pillimängust rõõmu tunda,” tutvustas Trink.



Neljapäeval, 3. septembril kell 17 on lapsevanemad oodatud osalema vestlusringis “Nipinurk: Kuidas aidata lapsel õppida”. “Jutuks tuleb, kuidas saab muuta lapse õppimise positiivseks ja tõhusaks, kuidas planeerida aega. Räägitakse erinevate õppeainete vajalikkusest ja ainetevaheliste seoste loomise tähtsusest,” seletas koolijuht.



Trink soovitas vanemail, kes otsivad lapsele sobivat huvikooli, uurida, kas koolitajal on koolitusluba ning kas õppekava on registreeritud Eesti hariduse infosüsteemis. See võimaldab õppetasu maksjale tulumaksusoodustust.



Info ja uudised on kodulehel www.janatrinkerakool.ee. Õpilaste registreerimine kestab, õppetöö algab 7. septembrist. Jana Tringi erakool asub Pühavaimu 26.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles