Katkeid Inno ja Irja värskest «Vaba ühiskonna raamatust»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inno ja Irja Tähismaa raamatu "Vaba ühiskonna raamat" esitlus Vabaduse Väljaku all olevas kohvikus "Väike Pariis" 27.augustil 2009
Inno ja Irja Tähismaa raamatu "Vaba ühiskonna raamat" esitlus Vabaduse Väljaku all olevas kohvikus "Väike Pariis" 27.augustil 2009 Foto: Karli Saul
Täna, 27. augustil toimus Inno ja Irja Tähismaa raamatu «Vaba ühiskonna raamat» esitlus Vabaduse Väljaku all olevas kohvikus «Väike Pariis». Kohal viibis ka Tallinna kunn, Edgar Savisaar isiklikult.

Irja Tähismaa oli seoses raamatu esitlusega nõus avaldama ka katkeid värskest üllitisest: 

Meie kodu läbiotsimise kohta:

«Ma istusin oma elutoa laua taga, hommikumantlis ja juuksed sassis, mind ja mu abikaasat valvasid kaks politseiametnikku ja minu kodu taheti läbi otsida. Ja minult küsiti, milleks mulle advokaati. Arst, aita end ise, öeldakse. Noh, jurist, aita end ise!»

«Ma olen küll jurist, aga sel hetkel olin vaid inimene ja ei osanud end aidata. Olukord oli seks liiga sürreaalne ja õudne nagu lõbustuspargi Õuduste Majas, kus iga järgmise nurga tagant ilmub välja üha hullem koletis.»

«Mäletan, et lapsena kartsin kõige rohkem luukere ilmumist, aga selgus, et luukered pole sugugi kõige õudsemad asjad siin maailmas, on hullemat – näiteks võõrad, kes tunnevad end su kodus nagu peremehed».

Tiit Madissoni kohta:

«Vestluses Madissoniga selgus veel üks põnev fakt: nimelt olnud endine Tallinna Linnakohtu ja praegune Harju Maakohtu kohtunik Eda Murak, kes Madissoni süüdi mõistis, nõukaajal KGB käekirjaeksperdiks. Madisson arvab, et teda oli võimalik millegagi santažeerida. Võib-olla tõesti. Aga on ka võimalik, et Murak oli lihtsalt loll.» 

«Ka Madissoni riigi poolt määratud kaitsja laiskuses ei ole midagi enneolematut. Mul tuli prokurörina ette mitu juhust, kus pidin kohtuistungil ka kaitsja rolli etendama, kuna riiklikult määratud kaitsja lihtsalt ei viitsinud kohtualust kaitsta. Näiteks vandeadvokaat Eva Rivis ütles mulle enne istungit oma kaitsealusele viidates otse: «Ah, paneme ta kinni!». Ilmset sattus Madissonile samasugune kaitsja.»

Johan Bäckmanist:

«Johan Bäckman on keevaline ning ütleb sageli, mis sülg suhu toob, aga kuna tunnen teda isiklikult, siis võin kinnitada, et tegu on väga südamliku ja siira inimesega. Vabadusvõitleja ja ERSP asutaja Vello Väärtnõu ütles, et targa inimese tunneb ära sellest, et tal on huumorimeel. Sel juhul võib öelda, et Johan on kindlasti targem kui Mihkel Kärmas, sest Johanil juba huumorit jagub ning ta ei ütle sugugi, et tema seisukohad on vaidlustamatud».

Galojani kohta:

«Tuleb kindlasti märkida, et enne MTÜ Eesti Euroopa Liikumine juhi kohale asumist oli Anna-Maria Galojan olnud viis aastat ametis sama ühingu nõukogu liikmena. Ning olnud kriitiline ühingu rahaasjade korraldamise suhtes. Nagu Galojan on hiljem tunnistanud, tekitas ühingu arvepidamisse augu hoopis eelmine juht Ulrika Hurt, kes olevat olnud ühingu nõukogu esimehe Riivo Sinijärve «lähedane tuttav».  

Mõnusat lugemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles