Pärnu raekotta tuleb külastuskeskus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Selle aasta lõpuks on Sihtasutusel Pärnumaa Turism mahukas plaan alustada ehitustöid Pärnu raekoja hoones (Uus 4), kus loodetavasti juba 2010. aasta mais avab uksed Lääne-Eesti külastuskeskus.


SA Pärnumaa Turismi juhataja Annely Kesküll loodab, et üle 200 ruutmeetri suuruse pindalaga külastuskeskus on tuleval suvel Pärnus peetavate rahvusvaheliste hansapäevade ajal juba täies tööhoos.



“Külastuskeskuse projekti omafinantseeringu jagavad Pärnumaa omavalitsuste liit ja linnavalitsus pooleks, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus panustab ülejäänud raha,” sõnas Kesküll.



Kui kõik läheb plaanipäraselt ning raha saadakse, algab volikoguhoone esimesele ja keldrikorrusele rajatava keskuse ehitus tänavu detsembris. Praegu tegutseb neis ruumides Pärnu Koolide Sihtasutus.



Peale külastuskeskuse rajamise on SA Pärnumaa Turismil ees tegus poolaasta, mille jooksul pööratakse rõhku Pärnu kui turismisihtkoha reklaamimisele Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles