Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Need on olnud kasutusel ammustest aegadest hinduismis ja budismis, kus enim on levinud 108ne variant. Islamis on kasutusel 99ne või 33ne variant. Mis need on?


2. Kümne inimese hulka, kelle järgi on nimetatud enim ruutkilomeetreid Maal, kuulub ka kaks naist. Selles edetabelis asuvad nad teisel ja kolmandal kohal, jäädes alla vaid Amerigo Vespuccile. Kes nad on?



3. Totalitaarsetes ja autoritarismi kalduvates riikides luuakse noorteorganisatsioone kui vahendeid võimulolijate eesmärkide täitmiseks. Saksamaal oli selleks Hitlerjugend, Nõukogude Liidus pioneeri- ja komsomoliorganisatsioonid, tänapäeva Venemaal Naši jne. Mis nime kandsid Benito Mussolinit toetava noorteorganisatsiooni liikmed Itaalias?



4. 12. mail 1888. aastal kinnitas siseministeeriumi tehniline komisjon Tallinna hoburaudtee plaanid ja mõni päev hiljem alustati Narva maantee liini ehitamist. Rööbastee toonane määratud laius kehtib tänapäevani. Kui lai on Tallinna trammitee?



5. Kui vanasti lubati lapsele tuua kasejuustu ja tedreleiba, siis mida see tähendas?



Vastused:

1. Palvehelmed. 2. Suurbritannia kuninganna Victoria ja Norra kuninganna Maud.  3. 4–8-aastased Emahundi Pojad, 8–14-aastased balillad ja 15–18-aastased Avanguardista.  4. 3 jalga ja 6 tolli ehk 1067 mm. 5. Lapsele taheti vitsa anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles