Muusikud põrutasid jahiga madalikule

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Lulu õnnestus Vilsandi saare lähedalt madalikult siiski päästa.
Parvlaev Lulu õnnestus Vilsandi saare lähedalt madalikult siiski päästa. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Vilsandi lähedal kolmapäeval madalikule kinni jäänud ning Gotlandi teel olnud mootorjahi LuLu viieliikmelisse meeskonda kuulusid ka Aivar Riisalu, Jaan Tätte ja Marko Matvere.

«LuLu kapteni selgituste kohaselt oli alus tugeva tuule tõttu sõitnud madalikule,» teates piirivalve pressiteates. Jaan Tätte ütles aga ajalehele Oma Saar, et tegu oli lihtsa lõbusõiduga ning õnnetus juhtus seetõttu, et laeva ankur ei pidanud.

LuLu istus Vilsandist paarisaja meetri kaugusel põhja pool nii tugevalt kinni, et appi pidi tulema piirivalvelaev Maru, mis jahi lahti tõmbas.

Lahtitõmbamise käigus sai aga laeva sõukruvi nii palju viga, et omal jõul edasisõitmine enam kõne alla ei tulnud. Püüti leida küll võimalust jõuda Nasva sadamasse, kuid tulutute abiotsingute järel paluti taas piirivalve appi, et LuLu saaks pukseeritud lähimasse sadamasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles