Tivoli tuuritab taas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tivoli tuuri 2009” peakorraldaja Lauri Viikna loodab ka suvepealinnas suurt publikuhuvi.
“Tivoli tuuri 2009” peakorraldaja Lauri Viikna loodab ka suvepealinnas suurt publikuhuvi. Foto: Hille Rokk

Eilsest pühapäeva hilisõhtuni saavad kõik Pärnu karussellisõbrad seada oma sammud Decora-taguse platsi suunas, et 14. korda Eestis rändavasse tivolisse meelt lahutama minna.


Lõbustuspargis leidub põnevaid atraktsioone nii suurtele kui väikestele. Sel aastal on lisandunud kaks atraktsiooni vanemaile külastajaile: “Simulator”, mis viib kujutelmades raud- või maanteele, ja keerukarussell “Whiptop”.



Üks populaarsemaid karusselle on “Walzer”, millega sõidavad kaasa professionaalsed noormehed Poolast ja Rootsist, kes panevad ringlevad kopsikud omakorda tiirlema. “See on ikka täitsa hullumeelne, mis trikke nad teevad,” rääkis “Tivoli tuuri 2009” peakorraldaja Lauri Viikna. Trikid lähevad peale tüdrukutelegi, kes rivis pidavat “Walzeri” aia taga seisma ja noid poisse vaatama. “Ma saan iga päev umbes 20 meili, et ma annaks karussellipoiste telefoninumbreid,” naeris Viikna.



Kolmel õhtul astuvad lavale esinejadki. Täna kella 20st teeb etteaste Liiza Q, homme samal ajal Smashed Nail Sister ja viimasel õhtul ansambel Wallavanem.



Palju huvilisi


Pärast esinejaid läheb lava juures tantsumölluks. Ekraanilt näevad külastajad veebikaamera vahendusel, kuidas raadiojaama Ring FMi diskor stuudios neile diskot teeb. DJ näeb pidutsevat rahvastki. Tivolis toimuvat saab internetist kogu lõbustuspargi lahtioleku ajal jälgida.



Hoolimata koomaletõmmatud rahakotiraudadest, on inimeste huvi tivoli vastu suur. “Siiamaani on olnud meeletult palju rahvast, kassajärjekorrad ulatuvad paarikümne meetri kaugusele,“ sõnas Viikna, kellel on tuuril kaasas neljajalgne sõber Mehis. “Ta käib kõigis linnades kaasas. Ma ei taha teda üksi koju jätta, siis ta muudkui otsib ja niuksub,” seletas peakorraldaja ning lisas, et viieaastane Berni karjakoer saab õhtuti turvavesti selga ja seltsib turvameestega.



Kuigi enamik tivolihuvilistest on alaealised, müüakse platsil lahjat alkoholi. “Kuna sissepääs on prii, inimesi läbi ei otsita ja tullakse oma jookidega, mis on klaaspudelis,” põhjendas Viikna vajadust kohapeal õlut ja siidrit pakkuda.



Pärnus viimast korda?


Kogu melu ja meelelahutus paistab külastajaile küll päikesetoonides, kuid Viikna väitel varjutab Pärnus korraldatavat tuuri linna huvipuudus. “Muud ei olekski vaja kui platsi, mille mõõdud on 150x150 meetrit ja kus oleks vesi ning kanalisatsioon. Elektrit teeme ise. Aga meie oleme kuskil heinamaal,” avaldas Viikna oma nõutust.



Viikna sõnutsi ei aita Pärnu linn tivoli korraldamisel kaasa, pigem takistab seda. “Kutsutakse mind nõukogu ette, et tobedaid küsimusi esitada, esitatakse nõudmisi, mida mujal pole,” märkis ta.



“Arvatavasti jääb see viimaseks Tivoli tuuriks Pärnus, enne kui siin asjad ei muutu, linnavalitsus või ma ei tea mis siin muutuma peaks. Olen seda 14 aastat teinud, saan igal pool kõigiga hästi läbi, aga kui toksitakse ikka täiega, siis kuskil on piir,” nentis Viikna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles