Eestlasest seenekaupmees ründas Helsingis politseinikke

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened Tallinna keskturul.
Seened Tallinna keskturul. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul tekkis Helsingi Kauppatoril konflikt seal ilma loata seeni müünud Eesti mehe ja Soome politseinike vahel.


Vähemalt üks politseinik sai kehavigastusi: murdunud hammas ja õmblusi nõudnud peahaavad, kirjutab Helsingin Sanomate võrguväljaanne.

Müügiloata mees müüs seeni otse kaubiku tagaluugist. Kuna ta ei allunud teda korrale kutsunud turvameeste korraldustele ning keeldus müügiluba ostmast, kutsusid viimased politsei.

«Mees käitus turvameese suhtes agressiivselt ja hakkas vastu ka kohale saabunud politseinikele. Ta kasutas relvadena puuviljakorvi ning katkist harjavart, ütles politseikorrapidaja komissar Tom Packalén.

Lisaks loopis mees ametivõimude esindajaid kõrvalasuva müügileti juurviljakottidega. Politsei andmetel ei olnud korrarikkuja alkoholi tarvitanud.

Mehe kinni võtmiseks oli vaja kuut politseinikku, kes kasutasid kõigepealt gaasi, aga kui see tulemusi ei andnud, olid sunnitud füüsilist jõudu rakendama.

1967. aastal sündinud mees vahistati, teda ootab süüdistus kergete kehavigastuste tekitamises ning ametivõimudele vastu hakkamises.

Vaata pilti, kuidas Soome politseinikud meest turult ära tassivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles