Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. 1983. aastal sündinud Mitsuru Orora on üks raskemaid professionaal­seid sumomaadlejaid. 193 cm pikkuse vägilase kaal on mõningatel andmetel ulatunud isegi 270 kiloni. Mitsuru Orora on oma maa esimene sumoproff. Mis maa on Mitsuru Orora sünnimaa?


2. 2009. aasta 1. juulil oli Eesti liiklusregistris arvel kolm automudelit, millel üle 10 000 omaniku. Populaarsuselt kolmas mudel oli Audi 80. Seda sõiduriista omab 13 000 inimest. Millised on kaks Eestimaa inimeste lemmikmudelit, vastavalt 25 000 ja 22 000 omanikuga?



3. Enklaav on riik või riigiosa, mis on täielikult ümbritsetud teise riigiga. Maailmas on kolm enklaavriiki. Tuntuimad on Itaalia sees asuvad Vatikan ja San Marino. Milline on kolmas enklaav?



4. Esimene Eestit esindanud laul Eurovisioonil oli Andres Valkoneni ja Leelo Tungla «Muretut meelt ja südametuld», mida laulis Jaanika Sillamaa Eurovisiooni eelvoorus. Kus?


5. 2009. aasta juunis avati Eestis uus Läti sild. Kus?



Vastused: 1. Venemaa. Maadleja õige nimi on Anatoli Mihahanov. 2. Volkswagen Passat ja Volkswagen Golf. 3. Lesotho kuningriik asub Lõuna-Aafrika Vabariigi sees. 4. Sloveenia pealinnas Ljubljanas 1993. aastal. 5. Vigala vallas (Raplamaal) üle Vigala jõe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles