Kuningas peab sünnipäeva

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2001. aastal kinkisid kuninga talendi austajad talle sünnipäevaks kiisukese.
2001. aastal kinkisid kuninga talendi austajad talle sünnipäevaks kiisukese. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Hotelli Strand ööklubis Str& peetakse neljapäeval, 13. augustil diskorite festivali, kus osaleb kogu Eestis retromuusikat eelistavate plaadikeerutajate koorekiht.

„Kell kümme õhtul läheb pidu linnarahvale lahti," ütles ettevõtmist vedav retrokuningas Elmu Sadulsepp. „Tulla on lubanud hulk vana kooli mehi ja selle festivali varjus peame kellegi sünnipäeva, aga see sünnipäev pole üldse oluline."

Kui sellest ebaolulisest siiski põgusalt jutu teha, siis see "vähetähtis" on reetrokuninga enda sünnipäev.

Vana kooli meestest ehk omal ajal tarifitseerimise kadalipust läbi käinutest sõidavad neljapäeva õhtuks ööklubise Str& kokku sellised legandaarsed vennad nagu Olev Ulp, Arno Kukk, Onu Bella, Mike Sun, Einar Kass, Sven Sumberg, Ivo Lani, Ervin Hurt, Bill Young.

Siitkandi meestest liituvad legendidega kodukamaral mitte vähem tuntud Urmas Lass, Riho Pruul, Enno Lohu, Rivo Tetermann, Reio Tilk.

Selge, et hiphopitama või räppima ei hakka neist Strandis keegi, nende meeste kirge ja armastust õhutab üksnes läinud sajandi seitsmekümnendate-kaheksakümnendate muusika.
„Tartu vennad Mike Sun ja Einar Kass näitavad pilti ka," teadis Sadulsepp.

Veel vihjas retrokuningas sellele, et „kui see laul neil korda läeb" ehk asi õnnestub, võib neljapäevane festival edeneda sariürituseks.

Kui tihti "vanamuusikaõhtud" ööklubis Str& toimuma hakkavad, ei tihanud kuningas öelda, aga neid võib tulla päris sageli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles