Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Selle noore Läti tennisetalendi isa Ainars mängis korvpalli Riia ASKi meeskonnas. Ema Milena on näitlejanna, emapoolne vanaisa aga tuntud näitleja, Eesti filmideski («Hukkunud Alpinisti hotell», «Maaletulek») kaasa löönud Uldis Pūcītis. Isapoolne vanaisa Alvils on tulnud korvpallis Euroopa meistriks. Kes on see võimekast suguvõsast pärit tennisist?


2. Mis linnas asub Rootsi ühe tuntuma ettevõtte SAAB AB peakontor?



3. Eesti Vabariigil on olnud kümme riigivanemat. Vaid kaks neist polnud juristid. Kes?



4. Selle konkursi idee autoriks peetakse Andres Ammast. 1992. aasta kevadel toimunud esimesel üritusel osales 26 võitjakandidaati. Žüriisse kuulusid Toomas Niinemäe, Jack Rueter, Toomas Vilosius ja Tiiu Kosina. Võitjaks kuulutati Avo Piirimaa toode «Kopli». Mis konkursiga on tegemist? Viimane taoline peeti 2006. aastal.



5. Devon on Kanadale kuuluv saar, mille pindala on 55 247 km2 ja mis on maailma suuruselt 27. saar (Kanadas 6.). Mille poolest on Devon maailma suurim?



Vastused: 1. Ernests Gulbis. 2. Linköpingis. 3. Juhan (Johan) Kukk ja Friedrich Karl Akel. 4. Koduveini konkurss Haapsalus. 5. Suurim asustamata saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles