Viru Folgi esimene päev rõõmustas mitut tuhandet huvilist

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paratiisin Pojat.
Paratiisin Pojat. Foto: Andres Pulver

Käsmus toimuva festivali Viru Folk esimene päev pakkus kuulamis- ja vaatamisrõõmu mitmele tuhandele muusikahuvilisele, päeva tippesinejad olid Saaga ja Paratiisin Pojat Soomest ning kodumaine Pantokraator.


Soome ansambli Saaga esinemine merelaval argipäeva varasel tunnil toimus veel suhteliselt hõreda publiku ees, kuid kindlasti pakkus kollektiiv neile, kes kohale olid tulnud, ülimalt positiivse üllatuse.

Kindlasti väärinuks Saaga paremat kohta festivali programmis, kuid samas pidid osad bändi liikmed jõudma Tallinnast kell 21 väljunud laevale ja nii ei jõutud isegi lisalugu esitada, ehkki publik seda kõvasti nõudis.

J. Karjalainen ja Veli-Matti Lindström ehk Paratiisin Pojat võlusid publikut ameerikasoomlaste ehk lännenjukkade lauludega ja meelitasid nii mõnegi pealtvaatajatest tantsu lööma.

"Madonna tuli just Soome, meie saime õnneks siia fantastiliselt kaunisse kohta imetoredale festivalile pakku sõita," rääkis J. Karjalainen.

Karjalaineni selgituse kohaselt on paratiisin pojat termin, mida kasutati vanasti nende (noor)meeste kohta, kes enne  pärisparadiisi jõudmist hoolega ka maiseid rõõme nautida püüavad.

Ansambli Paratiisin Pojat esinemises jägus särtsu, energiat ja mängulusti küllaga ja publik suudeti endaga hästi kaasa haarata.

Kes teab, kuidas oleks aga asjalood võinud minna, kui õigel hetkel poleks korraldajad avastanud, et J. Karjalaineni konjak on kellegi poolt nahka pandud. 

Õnneks suudeti see siiski asendada. Kahtlus konjaki "hävitamises" langes kuuldavasti ansamblile Gjangsta.

Pantokraator esines oma tuntud tasemel ja publik ei raatsinud neid lavalt minema lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles