Urban Symphony solist Sandra Nurmsalu elab muusikale

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Nurmsalu.
Sandra Nurmsalu. Foto: Liis Treimann

Noore ja särava Urban Symphony esilaulja Sandra Nurmsalu jaoks on muusika elus aukohal, neiu täiendab end muusikaliselt iga päev ja annab bändiga aasta lõpus välja oma esimese albumi.

Urban Symphony lööb tänavu kaasa kontserttuuril „12 suvevärvi", mis jõuab Pärnusse Ammende villa suveaeda reedel, 14. augustil.

„Olen väga õnnelik, et meil on selline haruldane võimalus musitseerida 12 kontserdil koos tippmuusikutega Eestimaa kaunites paikades," rääkis ansambli solist Sandra Nurmsalu. "Eelmisel aastal tuuritasid Laura, Sergio ja Raivo oma ansambliga kontserdisarjaga "Muusa puudutus". Et seda vedasid eest Sven Lõhmus ja Tambet Mumma, kellega meiegi koostööd teeme, arvasime üheskoos, et oleme valmis nendega liituma ja seltskonda veelgi kirevamaks muutma."

Laulja lisas, et ansambel on väga rõõmus ja teeb hoolsalt ettevalmistusi, et tuur toimuks maksimaalselt kõrgel tasemel. „See on meie suur kummardus kõigile neile, kes on meile kaasa elanud ja meisse uskunud," ütles ta.

Juulikuus lasi bänd välja oma teise singli „Päikese poole". Selle aasta lõpuks peaks ilmuma tüdrukuteansambli esimene plaat. „Plaadil on kindlasti meie "Rändajad" ja "Päikese poole" ning loodetavasti omaloomingutki," rääkis Nurmsalu.

Ei saa muusikast üle ega ümber

Muusikaliselt täiendab neiu end iga päev, kuulates ja luues ise klaveril muusikat. „Klaverit mängin niipalju, et saan lugusid ja seadeid kirjutada," sõnas Nurmsalu. „Kui palju harjutan, võin mõne loo kas ainult klaveril või laulmise saateks esitada."

Laulja mängib viiulit ja klaverit, kuid põhiliseks instrumendiks peab ta oma hääleaparaati. „Viiul ja klaver aitavad muusikat tunnetada teisest küljest ja need tegevused täiustavad teineteist," ütles ta.

Muusikat peab neiu oma elu loomulikuks osaks, mille abil kasvada ja õppida. „Olen see tüdruk, kes laulis enne kui rääkis ning kes vanematega koos koduses õhkkonnas väikestviisi muusikat tegi, seega olen maast madalast muusika sees olnud, muusikaga kasvanud ja seda õppinud, jätkan seda teed," rääkis ta.

Nurmsalu tunnistas, et kuigi vabal ajal ta joonistab ja veedab aega koos lähedastega, kulub palju puhkeajast ikkagi muusikale. „Ma ei saa muusikast üle ega ümber," ütles ta. „Olen valinud nii, et väga palju aega kulub muusika ja bändi peale, sest ainult pühendudes ja tööd tehes võib tulla tulemus. Mulle meeldib olla selle protsessi sees."

Tänavu Eurovisioonil kuuenda koha saavutanud laulja rääkis, et pärast lauluvõistlust on tema elu paljugi muutunud. „Olen saanud aru, kui palju eest tänulik olla, ja tundnud armastust ning toetust, mis toob pisara silma," selgitas ta. „Loodan vaid, et oskan seda hinnata ja neile inimestele samaga vastata."

Võitleb loomapiinamise vastu

Laval rahulik ja vaoshoitud Nurmsalu peab end päriseluski rahulikuks inimeseks. „Ma ei pane laval endale maski ette, olen ikka seesama inimene," kinnitas ta. „Lava ongi minu jaoks päriselu, avan seal end muusikalisest küljest. Kui ma laval ei viibi, olen samuti väga palju muusika sees, aga kui on aeg, kui ma muusikat ei kuula ega esita, olen endiselt seesama tüdruk, kes on muusika seeski."

Nurmsalu on palavalt loomapiinamise vastu ja toetab palvekirja, et Lõuna-Koreas lõpetataks koeraliha söömine. „Mul on kodus koer, kes on meie perele väga kallis juba pikki aastaid, ma ei saa lihtsalt aru, kuidas on võimalik, et ma teda ei armastaks," lausus ta. „Kuidas on võimalik, et keegi piinab ja tapab olevuse, kes on temale truu ja teda armastab."

Noor laulja näeb end kümne aasta pärast ikka muusikas. „Muusikaga tegelen kindlasti, aga muus osas arvan, et kümme aastat on selline aeg elus, mida ma veel ei hooma, et teha plaane," ütles ta.

Ülimenukaks osutunud tütarlasteansamblil on palju fänne, keda bänd austab ja kellega ühendust peab.

„Kui laulame ja mängime südamest ning siiralt ja kui see jõuab kuulajani, on see parim kingitus," sõnas Nurmsalu. „Oleme väga tänulikud kõigile neile inimestele, kes on meid toetanud. Oma kontsertidega tahame anda edasi muusikalist tänu. On inimesi, kes on minuga isiklikult kontakti võtnud, need on inimesed, keda ma enne ei teadnud. Nüüd on võimalus suhelda ja mõtteid vahetada."

Suvetuur "12 suvevärvi"
Urban Symphony, Laura Põldvere, Raivo Tafenau bänd ja Sergio Bastos.

7. augustil kell 18 ja 20 Tartu ülikooli botaanikaaias.
9. augustil kell 20 Tallinnas Kadrioru lilleaias.
10. augustil kell 20 Viinistu vabaõhulaval.
11. augustil kell 20 Haapsalu piiskoplinnuse väiksel laval.
12. augustil kell 20 Palmse mõisas.
13. augustil kell 20 Viljandi Kaevumäel.
14. augustil kell 20 Pärnus Ammende villas.
15. augustil kell 20 Laulasmaa Resorti männimetsas.
16. augustil kell 20 Viimsi vabaõhumuuseumis.
19. augustil kell 20 Pühajärve Spa pargis.
21. augusti kell 20 Kuressaare lossihoovis.
22. augustil kell 20 Hiiumaa Suuremõisa lossipargis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles