Jaan Tätte toob Pärnusse suvise lauluõhtu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte Türi kontsert.
Jaan Tätte Türi kontsert. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval toimub Pärnu Vallikäärus Jaan Tätte kontserttuur "Tulemine", kus laulja esitab koos ansambliga Udupasun uusi ja vanu lugusid.

Tätte lubas, et kontserdil saab kuulda kõiki uusi ja vanu laule. Tuuril jagunevad lood kahte ossa. "Esimeses pooles esitame koos ansambliga kõik 13 uut laulu ja teises pooles laulan inimestele juba vanu ja tuttavaid lugusid, mida saab kaasa laulda," kirjeldas ta kontserti." "Talve jooksul olen pidanud laulma kutsujatele piinlikult palju "ei" ütlema ja nüüd need suvised lauluõhtud peaksid jõudma iga soovijani."

Tätte jutustab laulude vahele juhtumisi oma elust. "Püüan seekord mitte ülearu rääkida, aga olen aru saanud, et vahel meeldivad inimestele need minu lood niisama palju kui mu laulud," rääkis Tätte Postimehele. "Et olen õppinud näitlejaks, siis isegi kui ma neid lugusid kordan, oskan neid rääkida nii, nagu oleks see esimest korda."

Plaat valmis tuuri ajaks

Tättet saadab kontserdil esimest korda ansambel Udupasun. Koos bändiga valmis tema uus plaat "Tulemine", millega pannakse punkt laulja triloogiale "Minemine-Olemine-Tulemine".

"Lõpuks võin rinna kummi ajada ja öelda kõigile, kes on oodanud ja nõudnud uut plaati uute lauludega, et see saab valmis just tuuri ajaks," lausus muusik. "Minu jaoks teeb asja eriti huvitavaks ja uudseks see, et esimest korda elus tulen välja päris oma bändiga."

Plaat on Tätte ütlemist mööda eriline selle poolest, et kõik lood võttis Andre Maaker üles ja miksis kokku Vilsandi saarel. "Kõik on autentne, midagi ei ole ilusamaks keeratud - laulan täpselt nii koledalt, nagu laulan," sõnas ta.

Vilsandil saarevahi ametit pidava näitleja ja muusiku sõnul hakkas ta Udupasunaga koostööd tegema vastilmunud plaadi tarvis. "Mõtlesin, et teeks midagi ansambliga, ja kõik hakkas nagu ise kätte jooksma," ütles Tätte.

"Kohtusin toredate ja energiliste inimestega Viljandist, kes on kõik kultuuriakadeemia taustaga ja väga head pillimängijad."

Plaanib telgis ööbida

Bändi kuuluvad Silver Sepp, Cätlin Jaago, Paul Daniel, Martin Tärn. Tätte ei välista ansambliga edaspidist koostööd. "Nad mängivad tohutult palju pille. Cätlin oskab kõike, alates vilepillist ja lõpetades flöötidega, trummimees mängib veel klarnetit ning kitarrimees mandoliine ja bandžosid," kiitis ta bändi liikmeid.

Oma kontsertide publikut hindab Tätte kõrgelt. "Need, kes mind kuulama tulevad, teavad, mida oodata, ja mul ei ole olnud sellist juhtumit, kus mulle mu publik ei meeldiks," rääkis ta. "Võib-olla vaid mõnel tasuta üritusel on inimesed ehmunud, mis muusika see nüüd siis on."

Tätte on plaaninud kogu kontserttuuri vältel ööbida telgis. "Tänu priimusele saan hommikukohvi ja -söögi valmistamisega suurema vaevata hakkama," märkis ta.

Laupäeva õhtul selgub, kas ja kuhu Tätte Pärnus telgi üles seab.

Kontsert algab Vallikäärus kell 21. Piletid maksavad 125 ja 150 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles