Lõbusõidulaev ajas vaala alla

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud heeringavaal laevatäävi ees.
Surnud heeringavaal laevatäävi ees. Foto: The Canadian Press/Press Association Images

Laupäeva hommikul kell 6.30 avastas laevafirma Princess Cruises Lines Alaska-tuurilt tagasi pöörduva laeva Sapphire Princess kapten, et tema aluse bulbtäävi otsas on surnud vaal.


Haruldane heeringavaal oli avastamise hetkel juba surnud, kirjutab ajaleht Times Colonist. Keegi ei tea täpselt, millal laev umbes 20-meetrisele vaalale otsa sõitis. Tundmatuks jääda sooviv meremees ütles: «Nagu kuulda oli, kostis varahommikul mingit müra. Ma soovin, et meil oleks pardal mingi vaala-avastamise süsteem.»

«Me teame vaid, et laev võis vaala tabada mis tahes punktis Vancouveri ja Ketchikani sadama vahel. Võib-olla oli ta kokkupõrke hetkel juba surnud,» kommenteeris laevafirma esindaja Julie Benson.

Laeval viibinud šoti abielupaar John ja Margaret Davis võtsid reisi ette just vaalade vaatlemiseks. Margaret jälgis Sapphire Princessi tekilt, kuidas töölised üritavad vaalalaipa eemaldada ja ohkas: «Lihtsalt jube, nii me küll ei tahtnud neid vaalu näha!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles