Austraalias neelas püüton kassi alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi alla neelanud püüton
Kassi alla neelanud püüton Foto: Internet

Austraalia perekond jäi kassist ilma, sest selle neelas alla 2,1 meetri pikkune püüton.

Põhja-Austraalias Darwinis elav 14-aastane Taara McLaren läks oma üheksat kassi toitma, kuid välja ilmus ainult kaheksa, kirjutab Daily Mail.

Tüdruk läks Kohli nime kandvat kassi otsima, kuid leidis lemmiklooma asemel hoopis püütoni, kes oli keskelt ebatavaliselt jäme.

Taara ema Asha McLaren viis ülejäänud kassid majja ja kutsus maopüüdja.

«Polnud just väga meeldiv tunne, kui selline asi sinu enda aias juhtub,» sõnas Asha McLaren.

Ta lisas, et esialgu nad ei uskunud, et püüton oleks võinud kassi alla neelata.

«Kuid me ei leidnud Kohli mitte kuskilt ning püütoni kehakujust oli näha, et ta oli midagi suurt alla neelanud,» meenutas austraallanna.

Maopüüdja Gordon Canningi arvates polnud kassil püütoni vastu mitte mingisuguseid šansse. Püüton haaras saagist kinni ja kägistas ta, enne kui alla neelas.

«Kass lämbus paari minutiga. Kuid on ka juhtumeid, kus kass on püütonist jagu saanud. Seekordses juhtumis oli ohvriks kass,» lausus Canning.

Canning viis püütoni Yarrawongas asuvasse loomakliinikusse, kus tehtud röntgen näitas, et püütoni maos on kassijäänused.

Maopüüdja sõnul ei tohi püütonit tema tavapärasesse keskkonda enne tagasi viia, kui ta on kassi ära seedinud.

«Püüton ei suuda oma suure kõhutäie tõttu eriti kiiresti edasi liikuda ja selle tõttu on ta röövloomadele kerge saak,» lisas Canning.

Canningi arvates võib püütonil kassi seedimisele kuluda umbes nädal. Pärast seda viiakse madu loodusesse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles