Tätte läheb uue bändiga tuurile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdi teises pooles mängib Jaan Tätte oma lahutamatu kitarri saatel vanu tuttavaid lugusid, mida publik saab kaasa laulda.
Kontserdi teises pooles mängib Jaan Tätte oma lahutamatu kitarri saatel vanu tuttavaid lugusid, mida publik saab kaasa laulda. Foto: Raigo Pajula

Kolmapäeval koos ansambliga Udupasun algavat tuuri võtab Jaan Tätte kui matka: «Seal, kus mul paras­jagu kontsert on, panen telgi püsti, ööbin ja hommikul teen lõkke peal kohvi.»



Vilsandil saarevahi ametit pidava näitleja ja muusiku sõnul hakkas ta Udupasunaga koostööd tegema vastilmunud plaadi tarvis. «Mõtlesin, et teeks midagi ansambliga, ja kõik hakkas nagu ise kätte jooksma,» ütles ta. «Kohtusin toredate ja energiliste inimestega Viljandist, kes on kõik kultuuriakadeemia taustaga ja väga head pillimängijad.» Nii saigi alguse Silver Sepa, Cätlin Jaago, Paul Danieli, Martin Tärni ja Jaan Tätte koostöö, mis jõuab nüüd kümne kontserdi näol Eesti eri paikadesse. Koostööst on valminud ka uus plaat «Tulemine».



«Nad mängivad tohutult palju pille – Cätlin oskab kõike, alates vilepillist ja lõpetades flöötidega, trummimees mängib veel ka klarnetit ning kitarrimees mandoliine ja bandžosid,» loetles Tätte pille, mida uues koosseisus kuulda võib. Mees ei välistanud, et ta ka tulevikus Udupasunaga koostööd teeb.



Tuuril jagunevad lood kahte ossa. «Esimeses pooles esitame koos ansambliga kõik 13 uut laulu ja teises pooles laulan inimestele juba vanu ja tuttavaid laule, mida saab kaasa laulda,» kirjeldas ta eesolevaid kontserte.



Lisaks lauludele on Tätte kontsertidel juba omamoodi tavaks saanud, et mees räägib laulude vahele ka juhtumisi oma elust. «No ma püüan seekord mitte ülearu rääkida, aga ma olen aru saanud, et vahel meeldivad inimestele need minu lood sama palju kui minu laulud,» muheles ta. «Kuna ma olen õppinud näitlejaks, siis isegi kui ma neid lugusid kordan, oskan neid rääkida nii, nagu oleks see esimest korda.»



Oma kontsertide publikut hindab Tätte kõrgelt. «Need, kes mind kuulama tulevad, teavad umbes, mida oodata, ja mul ei ole olnud sellist juhtumit, kus mulle mu publik ei meeldiks,» rääkis ta. «Võib-olla vaid mõnel tasuta üritusel on inimesed ära ehmunud, et mis muusika see nüüd siis on.»



Uus plaat on Tätte sõnul eriline selle poolest, et kõik lood võttis Andre Maaker üles ja miksis kokku Vilsandi saarel. «Kõik on autentne, midagi ei ole ilusamaks keeratud – laulan täpselt nii koledalt, nagu ma laulan,» naeris Tätte.



Esimene Jaan Tätte laulude õhtu «Tulemine» kontsert toimub 29. juulil kell 21 Türi laululaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles