Galerii: XVII Viljandi Pärimusmuusika festival

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XVII Pärimusmuusika festival tõi Viljandi rahvast täis.
XVII Pärimusmuusika festival tõi Viljandi rahvast täis. Foto: Kenno Soo

Viljandis lõpeb pühapäeval XVII pärimusmuusika festival, mis on toonud kokku taas tuhanded inimesed.

Sakala teatel kujunesid selle aasta pärimusmuusika peo populaarseimateks esinejateks ansambel Zetod koos Lenna Kuurmaa ja Tsibihärblasega, kes kogusid nii neljapäeval kui laupäeval suurima publiku hulga. 

Väga menukamaks kujunesid festivali teisel päeval kell 2 esinenud Jamaika ragga-regge rahvaklubi Bashment, Eesti-Ukraina folkbänd Svjata Vatra ning kõige suurema vihma ajal üles astunud Brasiilia pereansambel Clā Brasil kontserdid. 

Samuti tõid arvukalt rahvast kokku Untsakad ning laserkandlel, elektriviiulil ja live-elektroonikal musitseeriv Tiit "Kirev" Kikas.

Kontsertide vaheajal oli folkijatel võimalus kaasinimestele heategusid teha, kohal oli kodanikualgatus Õnnepank.

„Pakkumiste ja vajaduste stend oli päeva jooksul kirev: vajati näiteks küüti, tassi kohvi,  tantsupartnerit, juriidilist nõustamist, maitsvat kooki, tasuta lõunat, fotograafia algõpetust, lapsehoidmist, tõlketeenuseid jne,“ rääkis Õnnepanga eestvedaja Birgit Tolmann. „Pakkumiste poolel olid eelkõige inimese enda oskusi sisaldavad kuulutused alates juriidikast ning lõpetades kokkamisega. Folgile iseloomulikult pakuti palju muusikaga seonduvat, näiteks oldi valmis häälestama pille, vahetama kitarrikeeli, tasuta üritustel oma bändiga esinema, laulma ja õpetama muusikaga seonduvat.“

XVII Viljandi pärimusmuusika festival kestab pühapäeva hilisööni, viimase kontserdina saab kell 22 ööklubis (Saku telgis) kuulata ja vaadata rahvusvahelist rändmuusikute punti Ethno in Transit, festivali lõpujämmil teeb kaasa ka Gjangsta ning välistatud pole üllatusesinejate etteasted.

Festivali põhiprogrammis oli kokku kavas 73 kontserti, millele lisandus kolm maakonnakontserti ja 50 esinemist rohelisel laval.

Vaata festivali galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles