Ülenurme rattateest jääb jupp puudu

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe rattatee vahelt jääb jupp puudu.
Kahe rattatee vahelt jääb jupp puudu. Foto: Sille Annuk

Mitmed linlased on kibestumusega osutanud, et Võru tänava ääres lõpeb linna ehitatav rattatee mõnikümmend meetrit enne Ülenurme valla maal juba valmis saanud rattateed.







Puuduv teejupp on umbes 40 meetrit pikk ja tõesti täpselt linna piiri taga ja nagu eilsetest seletustest selgub, võib see jääda puudu ka siis, kui linn oma rattatee-ehituse augustis lõpetab. Põhjus ei ole aga mitte selles, et Ülenurme vallal oleks raha napilt puudu tulnud või et linn kiivalt valla maale teed ehitamast keelduks. Otse vastupidi.



Ülenurme valla maakorraldaja Karin Ruudel selgitas, et vald ehitas rattatee ära valla maale, kuid see väike jupike on eraomaniku maal, kelle krundile on tegemisel detailplaneering. See aga, nagu vahel juhtub, pole läinud naabrite vastuseisuta.



Nimelt oli omanikul tahtmine sel kuni bussipargini ulatuval kitsal, kuid pikal maaribal ehitada kortermaju, mis kohalikul kogukonnal harja turri ajas. Nüüd on kortermajad taandunud ridaelamuteks ja vaibunud ka protestid.



Planeeringu eelnõu on saadetud kooskõlastamiseks naaberomavalitsusse Tartu linna ja peaks septembris-oktoobris jõudma Ülenurme vallavolikokku kehtestamiseks.



Omanikul ei olnud Ruu­deli sõnul huvi enne planeeringu kehtestamist rattateed oma maale lubada ja nii ongi tee ehitamata. Ruudel ütles, et kohe, kui juriidilised takistused kadunud, saab rattateed rajama hakata ja vald on valmis seda ka rahastama.



Ka Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Andres Pool kinnitas, et linn oleks valmis puuduva jupi ära ehitama ega küsiks selle eest Ülenurme vallalt isegi raha, aga valla luba on ehitama asumiseks siiski vaja. Seda detailplaneeringuga seonduvail põhjusil ei ole. Praegusel juhul lõpeks linna rajatav rattatee keset põldu.



Murekoht on ka see, et praegu saaksid ehitajad tee mõistliku lõpuni ehitada ühe soojaga, kuid kui vald saab loa anda septembris-oktoobris, on ehitajad juba läinud.


Puuduva teejupi hind on laias laastus 28 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles