David Oistrahhi festivalil on sel aastal vaid 8 kontserti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Oistrahhi festival lõpukontsert eelmisel suvel.
David Oistrahhi festival lõpukontsert eelmisel suvel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Pärnu järjekordsel David Oistrahhi festivalil on sel korral majandussurutise tõttu vaid kaheksa kontserti.


Festival toimub osana projektist "Viis aastat Euroopa Liitu Läänemere idakaldal", vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



13. David Oistrahhi festivali avakontserdi prooviga Eliisabeti kirikus alustasid Peterburi festivali kammerorkester, Jaapani dirigent Kiyotaka Teraoka ning Austraalia, Venemaa, Soome ja Eesti muusikud.



Kontserdil kõlab Vivaldi, Beethoveni, Grigorjeva, Tüüri ja Händeli looming.



Festival peab tänavu oluliselt kasinamalt läbi ajama, sest riigi toetus on peaaegu olematu. Toetab Pärnu linn, kõige olulisem on aga Euroopa Liidu raha.



"Tänu Euroopa toetusele suudame teha festivali, sest riik vähendas sel aastal toetust 93%. See tähendab, et oleksime pidanud praktiliselt festivali ära jätma," selgitas Oistrahhi-festivali kunstiline juht Allar Kaasik.



Kaasiku sõnul on praegu veel probleeme euroraha omafinantseeringuga, aga festival tuleb sellele vaatamata tasemel. Täna õhtul kantakse näiteks ette Erki-Sven Tüüri plokkflöödikontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles