Seitsme Linna Muusika pakub ainukordseid elamusi

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali avakontsert on 10. juulil Kalvi mõisas.
Festivali avakontsert on 10. juulil Kalvi mõisas. Foto: Internet

Ida-Virumaa suvefestival "Seitsme Linna Muusika" tähistab sel korral üheteistkümnendat toimumisaastat. Seekordsesse festivali kuulub 12 kontserti erinevais paikades üle kogu maakonna ajavahemikul 10.-18. juulini.


Festivali avavad Maarja ja Kärt Tomingas koos Urmas Lattikase kvintetiga Kalvi mõisas, lõppkontserdil Jõhvi kontserdimajas võib kuulda Ameerikas tuntust kogunud Eesti pianisti Kristjan Randalut koos Tallinna Kammerorkestriga.

Vahepeale jäävad klassikalise muusika, kammer- ja vanamuusika, džäss- ja levimuusika kontserdid. Kohad on juba tuttavad - vanad head mõisad, kirikud, kontserdisaalid, vabaõhulavad.

Festival on aastatega üha oodatum ja nõutum, tuues järjest enam huvilisi Ida-Virumaale kokku.

Koostöös kohalike omavalitsustega on saanud heaks traditsiooniks, et suur osa kontserte on publikule tasuta.

Algne mõte - seitse päeva, seitse kontserti, seitse linna - on ajapikku täienenud ning tänaseks on festival kujunenud üheksapäevaseks, paljude kaunite kontsertidega sündmuseks Ida-Virumaa erinevates põnevates kontserdipaikades.

Festivali ajakava leiad

siit

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles