Granaadiheitjaga kala püüdnud afgaanid tapsid kuus last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Afganistanis vahistati kaheksa politseinikku, kes tulistasid kalapüügi eesmärgil granaadiheitjast jõkke ja tapsid sellega kogemata kuus last.


Intsident leidis aset möödunud reedel Baghlani provintsi Doshi piirkonnas.

«Rakett läks oma teed ja tabas kohta, kus mängisid lapsed, kellest kuus sai surma ja kaks viga,» kirjeldas juhtunut Afganistani siseministeerium.

«Kaheksa politseiametnikku, keda süüdistatakse need lapsed tapnud valitsuse relvade kuritarvitamises, on vahistatud ja antud uurimiseks üle sõjaväeprokuröridele,» lisas ministeerium.

Baghlani provintsi pressiesindaja Ahmad Jawid Basharati sõnul oli hukkunuil vanust 10-14 aastat. «Politseinikud ei tahtnud neid lapsi tappa, nad kalastasid, kuid rakett läks oma teed ja tabas jõe teist kallast, kus lapsed madalas vees ujusid,» selgitas Basharat.

Afganistani president Hamid Karzai helistas ohvrite peredele, avaldas kaastunnet ja lubas, et õiglus seatakse jalule.

Granaadiheitjate ja käsigranaatide kalastamisel pruukimine pole Afganistanis sugugi tavatu. Mõningates riigi osades kasutab rahvas kalapüügil koguni elektrigeneraatorite ja juhtmete abi, muutes sellega ujumise ääretult ohtlikuks tegevuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles