Väino Leoki mälestuskrossi võetakse eelkõige show'na

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok (paremal) ja Tanel Leok võtavad vanaisa Väino Leoki mälestuseks korraldatavat Sõmerpalu krossi eelkõige show’na .
Aigar Leok (paremal) ja Tanel Leok võtavad vanaisa Väino Leoki mälestuseks korraldatavat Sõmerpalu krossi eelkõige show’na . Foto: Karli Saul/SCANPIX
1970. aastal pani Väino Leok aluse Sõmerpalu motokrossile. Nüüd 39 aastat hiljem sõidavad Väino pojapojad maailma tippudena vanaisanimelise rändkarika pärast.

«Vanaisa mäletan väga hea mehena. Ilma tema tööta poleks me keegi nii kaugele jõudnud,» tõdes Sõmerpalus MX1 sarjas kolmanda koha saanud Aigar Leok, kes on õnnelik, et esivanem just motokrossi dünastiale aluse pani. «Ma ei kujutaks ette, et teeksin midagi muud, kui sõidaks motokrossi.»

Selle aasta Sõmerpalu kross oli mõneti eriline, kuna tänavu aprilli lõpus jõudis trükki Aivar Leoki (Martin Leoki ja Aigar Leoki isa – toim.) mälestustel põhinev raamat «Sõmerpalu Motoklubi 1968-2008», mille eesmärgiks oli väärtustada klubi ja dünastia looja Väino Leoki pärandit ja tegusid, mille läbi on pisike Sõmerpalu ja terve Eesti tuntud kui üks tugevamaid motokrossi kantse.

«Isa on proovinud ikka aasta-aastalt järjest kõvemini vanaisa tegusid kajastada,» märkis Aigar Leok.

Küll aga tunnistasid nii Aigar Leok kui ka Tanel Leok, et kuigi vanaisa mälestusvõistlus on tähtis, ei saanud siin liigseid riske võtma hakata – enda tervist peab hoidma aasta tähtsaimateks võistlusteks ehk MM-etappideks(järgmisel nädalavahetusel on võistlus Rootsis).

«Eks ta ole eelkõige rohkem showkross, et oleks midagi rahvale näidata,» tõdes Aigar Leok, kes lisas, et kasu on kodusest võistlusest siiski. «Profid saavad siin kõva treeningu.»

 

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles