Jääaeg tuleb filmivaatajate rõõmuks kolmandat korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüsteeriline punnsilmne orav Scrat on taas oma tõruga hädas.
Hüsteeriline punnsilmne orav Scrat on taas oma tõruga hädas. Foto: promo

Tänasest on kõigil «Jääaja» sõpradel Tallinna kobarkinos võimalus end kurssi viia mammut Manfredi, tiiger Diego, laiskloom Sidi ja paljude teiste tuttavate tegelaste värskeimate seiklustega.


Sarja uusim teos ei jää varasematele millegi poolest alla. Action-stseenid on eelajalooliselt võimsad ja tundub, nagu oleks filmis eelmistest osadest rohkem dünaamikat ja värve.


Järjefilmi eelis on publikule tuttavad karakterid ja «Jääaeg 3» kasutab seda trumpi oskuslikult. Teisalt läheb nõnda mõnest naljast ja olukorrast uue vaataja jaoks kaduma sügavus.



Peategelaste ansamblisse, milles võib juba kolmandat korda kuulda Lembit Ulfsaki, Marko Matvere ja Anu Lambi häält, lisandub nüüd ühesilmse nirgina Priit Võigemast.


Paljud Võigemasti repliigid on üllatuslikult paremadki kui ingliskeelse versiooni vastavad killud. Tõlkija sõnul on nende autor tegelikult näitleja ise.



«Kui mõnel Hollywoodi filmil on rohkem kui kaks stsenaristi, tähendab see reeglina, et supp läheb lahjaks. Dubleerimisel on olukord vastupidine: näitlejate ja teiste meeskonnaliikmete vahel tekib sünergia,» kiidab tõlkija Timo Diener oma meeskonda.



Eesti kinosõpradel on «Jääaja» saagaga eriline suhe ja põhjuseid võib otsida mujaltki kui siinsest jahedast kliimast. Nimelt oli «Jääaeg» esimene professionaalselt eesti keelde dubleeritud Hollywoodi linateos, mis meie ekraanidele jõudis.



Filmide dubleerimise mõttekuse üle võib vaielda lõputult, aga vaatajanumbrid ei valeta. Kas vastutavad selle eest mudilased, kes veel subtiitreid lugeda ei mõista, või hoopis nende vanemad kiusatusega kuulda, kuidas naljakad loomad armastatud Eesti näitlejate hääli laenavad, igal juhul oli projekt edukas.



«Jääaeg» on seni Eesti kõigi aegade vaadatuim täispikk animafilm. Sama edetabeli teine koht kuulub filmi teisele osale. Suve lõpuks saab selgeks, kas lõbus ja südamlik «Jääaeg 3» kindlustab kolmikvõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles