Lemmikloomad võivad potentsiaalseid partnereid eemale peletada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloom
Lemmikloom Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia kohtinguagentuuride uurimus näitas, et partnerit otsivate inimeste suhteloomise  väljavaated võivad nende lemmikloomad juba eos hävitada.

Uurimuse jaoks küsitletud 200 000 inimesest suurema osa arvates paljastab lemmikloom ka selle omaniku kohta midagi ja samas võib see potentsiaalse partneri eemale peletada, kirjutab The Independent.

48 protsenti naistest ei soovi suhteid luua meestega, kelle lemmikuteks on näiteks ämblikud ja roomajad. Mehi seevastu jätavad külmaks naised, kes näitavad lemmiklooma suhtes rohkem tähelepanu üles kui nende suhtes ja kes kulutavad lemmikutele liiga palju raha.

Neljast mehest üks ei taha minna kohtama naisega, kellel on kaks või rohkem kassi ja kolmandik naistest tunnistas, et nad ei lase endale lähedale mehi, kes lasevad kasse oma voodis magada.

Nii mehed kui ka naised tunnistasid, et kui nende potentsiaalne partner on nende lemmiklooma suhtes allergiline, siis ei annaks ta looma ära, vaid eelistaks värske suhte kohe ära lõpetada.

Uuringut juhtinud psühholoogi Victoria Lukatsi sõnul on paljudel partnerit otsivatel inimestel lemmikloom kui asenduspartner.

«Just see aspekt võib suhete loomisel komistuskiviks saada. Inimesed on harjunud lemmiklooma eest hoolitsema. Kui keegi uus nende ellu tuleb, siis võib potentsiaalsele partnerile jääda mulje, et loom on ikkagi tähtsam kui tema,» lisas uurija.

Lukats nentis, et Paris Hilton koos oma lemmikloomadega, keda ta pidevalt ninnu-nännutab, jätab staari küll partnerist ilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles