Leedukad sunnivad Euroopa poliitikuid pimeduses istuma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käibemaksutõusu vastu sõdivad ärimehed lubavad homme õhtul söögikohtades olevad Euroopa diplomaadid pimedusse jätta.
Käibemaksutõusu vastu sõdivad ärimehed lubavad homme õhtul söögikohtades olevad Euroopa diplomaadid pimedusse jätta. Foto: Caro / Scanpix

Leedu hotellid ja restoranid, mis teenindavad OSCE Parlamentaarse Assamblee delegaate, on täna otsustanud protesti märgiks öösel paariks tunniks valgustuse välja lülitada.

Täna õhtul kella 22-st kuni 24-ni peaksid pimedusse mattuma just need 200 hotelli, mis on seotud OSCE Parlamentaarse Assamblee osaliste teenindamisega, teatas lenta.ru.

Leedu hotellide ja restoranide liit püüab nii tõmmata tähelepanu valitsuse majanduskriisi vastasele otsusele, millega tõsteti majutus- ja söögikohtadele seni kehtinud käibemaksu viielt protsendilt üheksateistkümnele.

Esimest korda korraldasid majutusasutused paaritunnise pimendamise 11. juunil, kui riigi pealinnas Vilniuses toimus rahvusvaheline investeerimisfoorum, kus osales 20 riigi esindajad.

Aktsiooni korraldajate kinnitusel on 11. ja 29. juuni pimendamine kõigest hoiatus. Kui valitsus ei tule turismiettevõtetele vastu, siis ähvardavad nad korraldada veelgi laiaulatuslikuma aktsiooni, mis peaks toimuma 5. ja 6. juulil, kui riik tähistab oma 1000-ndat aastapäeva. Neil päevadel on riiki oodatud suur hulk külalisi, nende seas ka rahvusvahelisi delegatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles