Laste tuumajaama-mäng külvas Saksamaal paanikat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radioaktiivsuse märk.
Radioaktiivsuse märk. Foto: SCANPIX
Saksamaal Oelde linnas levis poisikeste poolt vanast arvutist ehitatud «tuumajaama» tõttu paanika.

Nimelt mängisid kaks kuueaastast poissi, et vana arvutikorpus on tuumajaam ning kleepisid sellele radiatsiooni eest hoiatava märgi, mille nad internetist välja printisid, vahendab Reuters.

Sellest aga piisas, et ümberkaudsed elanikud politsei ja tuletõrje välja kutsuksid. Kohale saabunud võimuesindajad tegid tühjaks mängu-tuumajaama ümbritsevad tänavad ja palusid inimestel majadest mitte välja tulla. «Tuumajaama» ehitanud lapsed olid sel ajal kodus õhtust söömas.

«Tegu polnud vembuga, nad lihtsalt mängisid,» ütles kohaliku politsei esindaja. «Poisid püüdsid hiljem tagasi minna, et mängu jätkata, aga tuletõrjujad ei lubanud neid sinna.»

Politsei esindaja sõnul algas paanika sellest, et üks mööduja märkas metallist objekti, millel oli kollast ja musta värvi sümbol. Nähtu hirmutas teda ning ta andis sellest võimudele teada.

Seepeale hoiatas politsei kohaliku raadio kaudu linlasi, et nood oma kodudes püsiksid. Kohale toodi radiatsioonidetektor, millega vana arvuti ja sellele kleebitud radiatsioonimärk üle vaadati.

Kui selgus, et tegu on ohutu esemega, võeti lõpuks kuulda ka poiste vanemaid, kes kinnitasid, et lapsed olid läinud õue tuumajaama mängima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles