Järvalaste meelest on võidusammas võimas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Seda võis aimata, et eile avatud Vabadussõja võidusammas järvalasi külmaks ei jäta, sest Paidest Tallinna ja tagasi sõitnud 48kohaline tasuta buss täitus kiiresti ning kõik soovijad peale ei mahtunudki.

Pärast avamist bussi kogunenud inimesed olid võidusambaga ülimalt rahul.
Paidelane Anne Hütt lausus, et see oli võimas. „Minu meelest oli lõpptulemus väga ilus," sõnas ta. „Avamistseremoonia oli ka võimas. Kõik oli omal kohal, kava oli väga hästi läbi mõeldud."
Paide Püha Risti kiriku õpetaja Algur Kaerma märkis, et valgusmäng oli ääretult kena ja kindlasti kujuneb võidusambast turismimagnet. „Aga sinna on endalgi hea minna. Igaühel on oma palve lugeda, tänu öelda, pärg panna, seisatada. Sobilik koht!"

Avamisel oli väga oluline osa Järvamaa kodutütardel ja noorkotkastel. 32 noort said selga pikad kuued ning nende roll oli tegutseda vastavalt stsenaariumile tseremoonia ajal võidusamba taga nõlval. Ülejäänud noored tulid platsile paraadmarsiga. Koos juhendajatega osales avamisel ligi sada Järvamaa kodutütart ja noorkotkast. Väätsa kodutütred Kelly Tamm ja Kadri Pius ütlesid juba enne avamistki, et sammas tundub olevat võimas.

Mitmeid järvalasi nägi platsil kõndimas mitu tundi enne ametlikku algust. Kiirel sammul tõttas üle väljaku koosviibimisele riigikoguliige Jaan Kundla ja koos pojaga oli võidusamba avamist tulnud vaatama maavanem Üllar Vahtramäe, kes sõnas juba siis, mil samba otsas oleval ristil oli veel kate peal, et see tundub olevat väga ilus asi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles