Eesti lipu langetamise muusika läheb vahetamisele

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipp Pika Hermanni tornis.
Lipp Pika Hermanni tornis. Foto: Peeter Lagovits

Riigikogu kiitis täna heaks Eesti lipu seaduse muutmise, mille tulemusel asendatakse lipu langetamisel Pika Hermanni tornist kostuv praegune muusika fragmendiga Gustav Ernesaksa laulust «Mu isamaa on minu arm».

Praegu kõlab lipu langetamisel muusikaline signatuur «Mu isamaa armas» ning see asendatakse Lydia Koidula sõnadele loodud Gustav Ernesaksa laulu «Mu isamaa on minu arm» fragmendi baasil loodud signatuuriga.

Vastu võetud seadus jõustub 10. päeval peale Riigi Teatajas avaldamist. Eesti lipu heiskamisel Pika Hermanni torni kasutatakse ka edaspidi muusikalise signatuurina Eesti Vabariigi hümni algusfraase.

Ettepanek muusika vahetamiseks tuli kultuuriinimestelt ning ettepanekule on alla kirjutanud ridamisi tuntud dirigente, koorijuhte, heliloojaid ja teisi nimekaid inimesi.

Allakirutanute seas on näiteks Eri Klas, Kuno Areng, Ants Üleoja, Tiia-Ester Loitme, Ants Soots, Aarne Saluveer, Hirvo Surva, Olav Ehala ja Veljo Tormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles