Hispaania pilvelõhkujas unustati lift, mis tippu viiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In Tempo kaksiktornid Hispaanias Benidormis
In Tempo kaksiktornid Hispaanias Benidormis Foto: Wikipedia.org

Hispaaniasse Benidormi rajati uus pilvelõhkuja, mis pidi olema lootuse ja õitsengu sümbol.

Samas unustati  selle juures üks tähtis asi – lift, mis tippu viiks, edastab El Pais.

200-meetrine In Tempo kaksiktornidega pilvelõhkuja plaaniti esmalt ehitada 20 korrusega, kuid ehitajad lisasid veel 27 korrust. See ehitis valmis 47-korruseline.

Nüüd tekkis probleem, kuna liftid viivad esialgse plaani kohaselt vaid 20. korrusele. Edasised korrused on liftita, on vaid trepid. Samas ei ole ehitises enam ruumi, et ülemiste korruste tarbeks liftisüsteem rajada.

Kaksiktornide vahe on 20 meetrit ning tornid on ühenduses 38. – 44. korruseni ümarstruktuuri abil. Pilvelõhkuja meenutab oma kujult M-tähte. Ehitis püstitati 11. märtsi 2004. aasta Madridi metroo pommiohvrite mälestuseks.

Pilvelõhkuja pidi valmima 2009. aastal, kuid see on nüüdseks valmis vaid 94 protsendi ulatuses.

Arhitektid, kes In Tempo eest vastutasid, andsid lahkumisavalduse ning veeretasid vastutuse oma õlgadelt. Nende sõnul on pilvelõhkujaga tekkinud probleemis süüdi ehitajad, kes liigse innukuse tõttu selle liiga kõrgeks ehitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles