Putin ei kommenteerinud Obama sammu, vaid saatis tervitused George W. Bushile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ei kommenteerinud eile ühegi sõnaga seda, et USA president Barack Obama tühistas kohtumise temaga.

Selle asemel saatis Putin tervistused USA endisele presidendile George W. Bushile, kellele soovis kiiret paranemist südameoperatsioonist, edastab Reuters.

Ka Bushi ja Putini suhe oli kunagi keeruline. Bush ütles ühes intervjuus, et nägi Putinile silma vaadates ta hinge, kuid hiljem kirjeldas teda ikkagi kui kalki ja külma südamega inimest.

Selle nädala kolmapäeval edastas Putin oma välispoliitilise nõuniku vahendusel pettumuse, et USA president Barack Obama läheb Venemaa asemel riigivisiidile Rootsi.

Venemaa arvates on selle sammu põhjuseks asjaolu, et Venemaa andis asüüli USA endisele luuretöötajale Edward Snowdenile.

Poliitikavaatlejate sõnul tekkis Snowdenist diplomaatiline kriis.

USAd häirib ka see, et Venemaa toetab Süüria kodusõjas president Bashar al-Assadit ja temale ustavaid armeeüksuseid. USA seevastu toetab mässulisi.

Lisaks soovitasid USA senaatorid boikoteerida järgmisel aastal Venemaal Sotšis toimuvaid taliolümpiamänge, kuna venemaal levib homofoobia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles