Haruldused külastavad juulis Tallinna

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Merepäevadel saab näha ka laeva nimega Christian Radich
Tallinna Merepäevadel saab näha ka laeva nimega Christian Radich Foto: Dan Heering

Juuli keskel toimuvaid Tallinna Merepäevi külastavad sellel aastal kümmekond haruldast purjelaeva, mis on uudistajate jaoks avatud Admiraliteedi basseinis, Lennusadamas ning Vanasadamas.


«Haruldased purjelaevad külastavad Merepäevi võistluse The Tall Ship Races 2009 raames ning sellisel hulgal purjelaevu pole Eestis üheaegselt varem viibinud. Haruldustele on kõigil võimalik peale minna ning samuti toimuvad ka sellel aastal laevasõidud Lennusadama ja Vanasadama vahel,» rääkis Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp.

Kõige haruldasemad laevad, mida huvilised seestpoolt ka näha saavad, on Norras 1927. aastal ehitatud Sorlandet ning 1937. aastal ehitatud Christian Radich. Tõeliseks pärliks võib pidada 1901. aastal ehitatud Grossherzogin Elizabetti, mis on 69 meetrit pikk ning kolme mastiga.

Peale välismaiste laevade saab külastada ka Eesti laevu Suur Tõll, Lembit, Kalev, Torm, Blue Sirius, Jahta, Rubjarn ning Jõmmu. Lisaks haruldastele laevadele saavad meresõbrad muu hulgas külastada ka C- terminalis asuvat Jazziala, Rotermanni kvartalis tegutsevat Eesti toidu turgu ning Kalasadamas toimuvat kala rappimise võistlust.

Lisaks on inimesi lõbustamas Ain Mäeotsa lavastatud merepromenaaditeater Tallinna rannal, kus tuleb mitmeid kordi etendamisele ka eelmisel aastal kavas olnud lavastus «Danneborg, Pitka ja keisrid». Veel on kavas rattaretked ning külastused Patarei vanglasse, mainis Ratassepp lühidalt.

17.-19. juulini toimuvate merepäevade täpse kava ning enama info saamiseks tasuks külastada Tallinna Merepäevade kodulehekülge .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles