Prognoos tõotab sooja ja sajuta jaanilaupäeva

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguste andmete järgi peaks jaanitule tegemiseks igati soodus ilm tulema.
Praeguste andmete järgi peaks jaanitule tegemiseks igati soodus ilm tulema. Foto: Peeter Langovits

Tänane ilmaprognoospilt tõotab jaanilaupäevaks kõrgrõhkkonna tugevnemist ning sajuta ja sooja ilma.


Kinnituse sellele, kas jaanitulele ka tegelikult kuiva jalaga saab, peaksid andma järgmiste päevade ilmakaardid, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Sellel nädalal vahelduvad vihmasemad ilmad sajuvabadega, reedel võib tulla ka äikest.

Lähipäevadel püsib ilm suve kohta üsna jahe: kolmapäeval tõuseb päevane maksimumtemperatuur napilt 18 kraadini, neljapäeval võib öine jahedus õhus 3, maapinnal aga 0 kraadi lähedale langeda, päeval on kuni 19 kraadi sooja ning ka reedel on kuni 18 kraadi sooja.

Laupäeval ja pühapäeval ulatub madalrõhkkonna serv veel Eestini, eelkõige päevane aeg on soodus rünksajupilvede arenguks, mis kohatisi vihmahooge annavad. Öine õhutemperatuur langeb paar-kolm kraadi alla 10 piiri, päevasoe kerkib 20 kraadi alla.

Tuleva nädala esmaspäevaks langeb saju tõenäosus tugevneva kõrgrõhuharja mõjul alla 50 protsendi. Öö on veel jahe, päevane maksimum läheneb aga 20 kraadile, Kagu-Eesti veidi ülegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles