Prantslasi šokeeris raamat naisest, kes veetis 12 aastat tsölibaadis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophie Fontanel.
Sophie Fontanel. Foto: Lydie/Sipa/Scanpix

Prantsuse Elle’i toimetaja Sophie Fontanel avaldas raamatu «The Art Of Sleeping Alone» (tõlkes: «Üksinda magamise kunst»), mis on tänapäevases seksile keskendunud ühiskonnas palju skandaali tekitanud. Nimelt kirjutab naine sellest, et ta veetis teadlikult 12 aastat tsölibaadis ning nautis seda.

Fontanel ei nõustu kuidagi väitega nagu ta oleks aseksuaalne, kirjutab Daily Mail. Tema sõnul on teadlik valik olla üksinda ning mitte seksida samuti osa seksuaalsest vabadusest. Vabadus tähendab võimalust otsustada nii nagu sulle endale sobib.

Naljakal kombel on inimesed Fontaneli paljastavast raamatust rohkem šokeeritud kui erootikast tulvil olevatest teostest. «Inimesed räägivad minust nagu ma oleks mingit sorti loom,» ütleb ta.

Tsölibaat Fontaneli jaoks praeguseks lõppenud. Tal on rahuldust pakkuv armuelu oma uue partneriga. Fontanel leiab, et kui naine sunnib end seksima, kuigi ta ei tunne, et ta seksuaalelu teda rahuldada suudaks või, et teda ei austata, on alati võimalus lihtsalt lõpetada, sest ka see on osa seksuaalsest vabadusest.

«Seksuaalsuse puhul on imeline see, et kuigi see võib «välja surra» võib selle ka sekunditega taaselustada,» ütleb naine. Siiski tunnistab ta oma raamatus, et on kahetsenud eelkõige seda, et tal pole abikaasat ega lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles