Huvitavaid fakte orgasmide kohta, mida sa enne ei teadnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Orgasmid on vaieldamatult väga mõnusad. Kuid naiste orgasmidega kaasneb peale mõnu veel palju muidki asju. The Frisky vahendab viis fakti keeruliste, müstiliste ja võimsate orgasmide kohta.

Orgasm mõjub rindadele hästi

Orgasmi ajal vallandub oksütotsiini, mis tekitab hea enesetunde ja võib sind panna arvama, et oled partnerisse armunud. Kas sa aga teadsid, et oksütotsiin vähendab katserogeene, mis põhjustavad rinnavähki? Pea meeles, et iga kord orgasmi saades hoolitsed ka selle eest, et su rinnad oleks terved.

Orgasmid leevendavad valu

Olgu tegemist peavalu, kõhuvalu või mõne vigastusega - ära haara kohe valuvaigistit, vaid poe parem partneriga koos linade vahele. Appi tuleb jälle sõber oksütotsiin, mis pärast orgasmi saamist tekitab umbes 8-10 minutiks mõnusa lõõgastusmomendi ilma valuta. Uuringud on kindlaks teinud, et valu aitab leevendada ka pelgalt seksile mõtlemine.

Orgasm aitab lõpetada luksumise

Orgasm aitab stimuleerida uitnärvi, mis omakorda aitab lõpetada luksumist. See tundub palju lõbusamana, kui tagurpidi vee joomine.

Orgasm on nagu hea vein

On teada, et naised peaksid oma seksuaalse tipptaseme saavutama kolmekümnendates eluaastates. Aga mis saab edasi? Ühe uuringu kohaselt muutuvad orgasmid aja jooksul järjest paremaks. Lisaks tehti kindlaks, et vanemas eas paraneb orgasmide kvaliteet ja sagedus.

Orgasmid on geneetilised

Kui vibraator ei anna soovitud tulemust, siis ära kohe seda vidinat minema viska. Pigem peaksid süüdistama oma vanemaid, sest orgasmid on geneetilised. Uuringutega on kindlaks tehtud, et just naistel mängivad geenid eriti suurt rolli orgasmi saamisel. Teadlased selgitasid välja, et koguni 45 protsenti naistest ei saa orgasme just bioloogilistel, mitte sotsiaalsetel või kultuurilistel põhjustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles