Grillfesti toimumispaik Türil muutus porimülkaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval pea kogu päeva kestnud vihmasadu muutis Türil peetud hea toidu festivali Grillfest toimumiskoha porimülkaks, kirjutab

ERR Uudised

.

Ürituse peakorraldaja Auris Rätsep lubas, et Türi tehisjärve äärse puhkeala haljatus taastatakse. Vallavanem Toomas Marrandi ei näe seetõttu mingit põhjust, miks Grillfest ei võiks samas kohas ka tulevikus toimuda, vahendas «Aktuaalne kaamera».
Kuid kas iga grillahju või müügikoha juurde ikka peab sõitma autoga, jättis peakorraldaja Auris Rätsep vastamata, rõhutades hoopis seda, et tegemist on heategeva üritusega, kuhu publik pääseb tasuta.

 «On selge, et kui päev otsa ikka lausvihma sajab, siis igasugune murupind muutub täiesti mudamülkaks,» rääkis Rätsep. «Aga nagu ka lepingud ette näevad, kõik saab taastatud ja korda ja on ainult aja küsimus, millal siis jälle muru tärkab.»
Mis haljastuse taastamine maksma läheb, Grillfesti peakorraldaja öelda ei oska.
«Praegu ei ole küll selle kohta võimalik mitte mingisugust arvamust öelda. Valla spetsialistid hakkavad sellega esmaspäevast tegelema. Arvutatakse välja ja mõtleme ka need meetodid ja tegevused, kuidas selle haljastuse kenasti taastatud saab,» lubas Rätsep.
Vallavanem Toomas Marrandi on seda meelt, et kevadpealinna üheks märgiürituseks kujunenud Grillfest ei pea Türilt ära kolima. «Ülevabariigilised ja laiema ulatusega üritused on igati teretulnud Türile ja Türi lauluväljakule ja järvealale,» ütles Marrandi.
«Siinkohal on tegemist niinimetatud force majeure (vääramatu jõud - toim) juhtumiga, mida lepingus eraldi kokku lepitakse,» arvas vallavanem haljastusele põhjustatud kahju kohta.
Asjatundjate hinnangul kulub taastatud haljastuse kosumiseks mitu kuud, kuid juba järgmisel laupäeval peab Türi järveäärne puhkeala võõrustama «Laululahingu» kooride mänge. Kus ja kuidas, pole veel teada. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles