Kuidas avokaado abil nahka ja juukseid hooldada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Avokaado on rikas vitamiinide, valkude, kiudainete ja monoküllastumata rasvade poolest, mis kõik teevad kehale head. Need rohelised viljad on imelised, sest aitavad kolesterooli taset alandada ja parandavad nägemist ning seedimist.

Kas sa aga teadsid, et küpseid avokaadosid saab ka iluprotseduurideks kasutada? Huff Post Style pakub välja viis võimalust, kuidas avokaado abil naha ja juuste eest hoolitseda.

Niisuta nahka. Avokaados olevad looduslikud õlid imenduvad sügavale naha sisse, muutes naha pehmemaks ja niisutades seda. Määri avokaadot üle keha, lase 10-15 minutit toimida ning loputa leige veega.

Ravi päikesepõletust. Rannas on küll tore käia, aga kui liiga kauaks päikese kätte jääd, võib su nahk saada kahjustatud. Leevenda päikesepõletuse valu ja enneta ärritust määrides avokaadot otse põlenud kohale.

Vähenda kortse. Kalleid kortsudevastaseid kreeme ei raatsi paljud meist soetada, kuid avokaado hind on vast kõigile rahakotikohane. Avokaadost saab teha mõnusa antioksündatide ja aminohapete poolest rikka näomaski, mis aitab kaotada peenikesi joonekesi ja kortsukesi.

Leevenda ja toida kuiva näonahka. Väldi poekreeme, milles on palju kemikaale, ja valmista ise mõnus näomask. Kasuta avokaadot, mett ja jogurtit, et eemaldada surnud naharakke ja taastada nooruslik välimus.

Ravi kahjustatud ja kuivi juukseid. Juustele mõjub hästi avokaadost, oliiviõlist ja munast tehtud juustemask. See on küll suhteliselt kleepuv, aga sa ei kahetse selle kasutamist, sest su juuksed muutuvad ülisiledaks ja säravaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles