Ema hoidis last aastaid ratastoolis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: wheelchairs.com

Suurbritannias paljastus juhtum, kus üks ema hoidis oma täiesti tervet last aastaid ratastoolis.

Naise sellise käitumise põhjuseks oli kartus, et laps iseseisvub, kirjutab STT.

 

Inglannal õnnestus arste veenda, et ta poeg kannatab raske haiguse käes ega suuda iseseisvalt kõndida.

 

Ema ütles arstidele, et lapsel on krambihood. Arstid määrasid erinevaid ravimeid, mille abil ema oma last kontrolli all hoidis.

 

Vale paljastus, kui laps sai kogemata ravimite üledoosi. Ema kutsus kiirabi ja arstid märkasid, et naine püüdis peita seda suurt ravimihulka, mis ta pojale sisse söötis.

 

Kiirabiarstid kutsusid politsei, kes suunas naise psühhiaatrilisse kontrolli. Inglanna tunnistas psühhiaatrile, et valetas lapse haigus kohta, kuna kartis lapse iseseisvumist.

 

Juhtum jõudis kohtusse ja kohus määras naisele nelja aasta pikkuse vangistuse lapse julma kohtlemise ja eluohtlike ravimikoguste andmise eest.

Sotsiaaltöötajad võtsid poja emalt ära. Arstide sõnul pole lapse füüsilise tervisega probleeme, kuid ratastoolis olemisest tekkinud psüühilisest traumast paranemine võib võtta aastaid.

Uuringud näitasid, et ema hakkas lapsega kummaliselt käituma siis, kui poeg oli kolmeaastane. Ta hakkas last ratastooli panema ja lapse haiguse kohta küsinutele vastas, et ta lapsel käivad krambihood ning ta ei saa kõndida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles