Tallinnas süüdatakse kaks avalikku jaanituld

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli Vabaõhumuuseumis.
Jaanituli Vabaõhumuuseumis. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas tehakse 23. juunil jaanituld Stroomi rannas ja Eesti Vabaõhumuuseumis.


Eesti Vabaõhumuuseumis peetakse 23. juunil kolm erineva programmiga jaanipidu, teatas Raepress.

Haabersti linnaosa vanem Viktor Vassiljev ütleb avasõnad Kiigeplatsi rahvamuusika laval ja seal süüdatakse jaanituli kell 19.15. Kaasajas saab kaasa elada humoorika muusikakollektiivi Pärnu Poisid lugudele ning tantsida oma 20. sünnipäeva tähistava Väikeste Lõõtspillide Ühingu pillilugude järgi.

Külaväljakul toimub kell 20 jaanitule süütamine ja õhtu jooksul tutvustatakse vanu pille ja pillilugusid, õpitakse tantse ja saadakse selgeks vanad pulmakombed. Külaväljakul elustub 1929. aasta kontsertõhtu, etendub August Pulsti humoorikas külajant Prillitohter.

Nätsituuliku juures toimub 1969 aasta jaanilaupäev, kus tähistatakse Külvaja kolhoosis 100. juubelilaulupidu. Selleks kantakse ette selleks valmistatud laule. Esinevad klounid Piip ja Tuut, Nõmme naiskoor ja rahvamuusikakollektiiv Törts. Lisaks on kavas traditsiooniline tuletoomise-rongkäik, sukapaelte punumine, rahvalikud mängud-tantsud ja lasteõu.

Jaanitulele väljuvad eribussid Õismäe-Vabaõhumuuseum-Õismäe kell 18 ja 19 Õismäe tee lõpp-peatusest suunaga Vabaõhumuuseumi. Buss läbib Õismäe tee ringi, peatudes igas bussipeatuses. Kell 22, 23 ja 24 väljub buss Vabaõhumuuseumi peavärava juurest suunaga Õismäe tee lõpp-peatusesse. Bussid peatuvad kõigis marsruudil olevates peatustes.

Põhja-Tallinna suur jaanituli leiab aset traditsiooniliselt Stroomi rannas kell 18-23, rahvale esineb Renxx. Lasteprogrammi viivad läbi jõuluvana, Limpa ja lõbus jaanitroll. Spordiüritustest on kavas rannaribajooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles