Soomes koguvad populaarsust alternatiivsed iludusvõistlused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Ka Soomes on klassikaliste iludusvõistluste menu oluliselt langenud ning selle arvelt koguvad populaarsust alternatiivsed missi- ja misterivalimised.

Kui läinud aastatel jälgis glamuurset Miss Finland üritust üle miljoni televaataja, vaatas missivalimisi sel aastal vaid pool miljonit inimest, kirjutab Yle.fi.

Samas on vahepealsete aastate jooksul tõusnud erinevate alternatiivsete iludusvõistluste arv ning populaarsus. Neil võistlustel rõhutakse välisest ilust enam sellele, kas sinu suhtumine ning isiksus on silmapaistev ja veenab žüriid.

Tätoveeringud ja needid
Kõige värskem Helsingis toimuv võistlus on Miss Rock, mis selle korraldaja Jonna Sanbergi sõnul on mõeldud naistele, kes erinevad tavalistest missikandidaatidest oluliselt. Nende võistlejate seas leidub naisi, kes on tätoveeritud, kelle kehal leidub neete või kelle pea on kiilakaks aetud. «Minu hinnangul on kõik sellel konkursil osalevad naised kaunid,» ütleb Sanberg.

Viiekümnendate kurvid
Pin-Up Finland konkurss toimub juba lausa kolmandat korda. Ürituse korraldaja Olivia Rouge’i sõnul loevad selles võistluses viiekümnendate stiil ja kartmatu suhtumine. «Kuigi see on iludusvõistlus, näib mulle, et ainult ilu najal siin võitu ei saa,» ütleb Rouge. Tema sõnul on üritus saanud väga hea vastukaja ning on julgustanud inimesi enda stiili looma. Ta ütleb, et klassikalise pin-up stiili saavutamine on võimalik kõikidel naistel, hoolimata nende vanusest või riidenumbrist.

Geid
Esimene Miss Gay Finland Leena Luuri krooniti selle aasta 26. juunil. Samas toimuvad Mr. Gay Finland võistlused sel aastal juba neljandat korda. «Geide ja biseksuaalide võistlustel loevad rohkem ajud kui välimus,» ütleb värskelt valitud geimister Aleks Vehkala.

Leena Luuri ütleb, et ta poleks kunagi arvanud, et ta võiks missivõistluse võita. Tema sõnul on imeline, et võitis iludusvõistluse olles tema ise. «On oluline, et oleks erinevaid võistluseid erinevatele inimestele, et keegi ei tunneks vajadust sobituda ette antud stereotüüpi,» arvab Luuri.

Soomes pole veel ka traditsioonilised missivõistlused täielikult surnud. Hetkel on Miss Finlandi Facebooki lehel sama palju fänne nagu Miss Pin-Up Finlandil, Miss Rockil ja Mr. Gay Finlandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles