Eesti petangiparemiku võistlus jättis korraldajatele suhu mõru maigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse võitjad Urmas Berkmann ja Katri Aavekukk.
Võistluse võitjad Urmas Berkmann ja Katri Aavekukk. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetus tõi Valka Eesti petangiparemiku, toimusid Eesti meistrivõistlused segapaarismängus. Kohal oli ka mitmeid juunioride maailmameistrivõistlustelt medaleid võitnud mängijaid.


"Kahjuks jäi osalejatele ja võistluste korraldust hinnanud Eesti Petanque Klubide Liidu juhatuse liikmetele suhu mõru mekk, kuna Valga-Valka linnapäevade osana peetud võrride võidusõit toodi esialgsest toimumispaigast tiirutama ümber võistlusväljaku, lisaks teisaldati eelnevalt kohale toimetatud tualett," kirjeldas MTÜ Valga Petanque Klubi liige Anneli Kattai.

Juurdepääs petangivõistlustele oli tema sõnul laupäeval, 6. juunil blokeeritud, osalejad ei saanud väljaku ligi ega sealt ära. Eesti Petanque Klubide Liit küll tunnustas korraldajate tegemisi, kuid järgmisi ala suurvõistlusi on juhtunu tõttu siiski Valga linna saada raske.

Võistlustest võttis osa 15 segapaari Tallinnast, Hiiumaalt, Ida-Virumaalt, Võrust, Tartust ja Valgast. Esmalt võisteldi alagruppides, edasi jätkati karika süsteemis.

Osalejad jagati alagruppidesse (puulidesse) Eesti reitingu alusel. Valga võistkonnal (Siiri Baranova ja Tiit Kattai ) reitingupunktid puudusid ja nende asetus alagrupis polnud seetõttu kõige lihtsam. Vaatamata sellele läks kohalikul võistkonnal väga hästi. Alagrupist väljuti võitjatena ning jätkati mänge kohtadele esikaheksas.

Ka veerandfinaal õnnestus valgalastel võita skooriga 13 : 7. Kahjuks poolfinaalis enam nii hästi ei läinud, vastu tuli võtta kaotus Ida-Virumaa võistkonnalt (R. Voldek, I. Viljaste) 9 : 13 ja samuti kaotati kolmanda koha mäng 9 : 13 Tallinna võistkonnale. Võistluse võitsid Katri Aavekukk ja Urmas Berkmann, kes alistasid finaalis Rutt Voldeki ja Ivar Viljaste.

Pühapäeval peeti Eesti petangi reitinguvõistlus «Valga karikas 2009», millel osales 13 võistkonda. Mängiti paarismängu. Võitsid Allar Elerand ja Roger Viks, teise koha saavutasid Martin Mänd ja Harry Kanistik, pronksise koha said aga Ivar Viljaste ja Tanel Vähk.

Võistlused korraldas MTÜ Valga Petanque Klubi koostöös Eesti Petanque Klubide Liiduga, peakohtunik oli Kaarel Tigane.

«Tagantjärele öeldes võib öelda, et võrride võidusõidu toimumise koht osutus nii sõitjate kui pealtvaatajate arvates väga sobivaks,» kinnitas Valga linnavalitsuse avalike suhete juht Ene Mägi vastuseks petangivõistluse korraldajatele.

Ka korraldajatele oli see tema sõnul parim valik, seda just osalejate ohutuse tagamise mõttes.

Ürituse toimumispaika Mägi kinnitusel ei muudetud, see olnud algusest peale lahtine. Algselt toimumiskohana välja öeldud kesklinna all ei peetud tema väitel silmas Kesk tänava ringi, kuna selle sulgemine oleks kaasa toonud palju segadusi linna liikluskorralduses.

«Pigem lootsime võidusõidu korraldada lähemal paadiralli toimumiskohale, kuid järvede ümber kestev teedeehitus sundis pisut plaane muutma,» rääkis Mägi.

«Loomulikult võisid lärmakad võrrid segada petangimängijate keskendumist ja nende juurdepääs väljakule oli tõesti võistluste ajal häiritud,» tunnistas avalike suhete juht. «Hoolitseme edaspidi selle eest, et taolist koordineerimatust ette ei tuleks,» lubas ta.

«Jutuks olnud välitualett teisaldati ikkagi ohutuse mõttes, see ei oleks saanud jääda raja keskele. Uue asukoha valik ei olnud küll kõige parem, mistõttu palume mängijatelt vabandust,» märkis Mägi.

Kokkuvõtteks võiks tema sõnul öelda, et niivõrd paljude ürituste üheaegne toimumine toob paratamatult kaasa segadusi ja igaüks segab suuremal või vähemal määral teineteist.

«Samas usun, et nii nagu häid lambaid mahub palju ühte lauta, mahub ka üritusi linnapäevadele ning pigem täiendavad üksteist. Oleks tore, kui otsiksime rohkem kompromisse - selle asemel, et õhutada konflikte! Paneme tähele ka häid külgi, mitte ainult pahupoolt, suhelgem omavahel ja olgem mõistvamad,» tõdes avalike suhete juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles